Gödöllői Röplabda Club

Osztrák ellenfél a Challenge kupában

#általánoshír 2013.06.21

Az osztrák bajnokság idei bronzérmese, a TSV Hartberg együttese lesz a TEVA-Gödöllői RC ellenfele a Challenge-kupában

 

Szerencsés sorsolás révén Ausztriába vezet az út a harmadik számú európai kupában. A 2013/2014-es idény második fordulójában, azaz, a legjobb 32 közé jutásért a TSV Hartberg együttese lesz a gödöllői hatos ellenfele. A párharc első összecsapását a stájerországi településen játsszák le november 19-21. között, míg a visszavágót egy héttel később rendezik meg városunkban.

A TSV Hartberg idén a harmadik helyet szerezte meg az osztrák bajnokságban, miután 2-0-ra verte a SG TI-Volley együttesét a bronzmeccsen.

Hartberg egy stájerországi kisváros (kb. 6500-an lakják), Gödöllőtől kb. 330 km-re. A női mellett férfi röplabda csapata is az osztrák első osztályban szerepel, utóbbi 2007-ben Osztrák kupát is nyert. A városnak még jelentős futballszakosztálya is van, idén az osztrák másodosztályban a nyolcadik helyet szerezték meg.

A Vasas Óbuda csapata a finn LP Kangasala ellen próbál szerencsét. Kangasala Tampere mellett található, Helsinkitől közel 200 km-re északra, a finn bajnokság idei ezüstérmese.

A férfiaknál a Kádár Kecskemét az első fordulóban a bosnyák Mladost Brcko csapatával játszik, míg a Fino-Kaposvár, a második körben csatlakozik a Holding Graz együttesét kapta ellenfélül.

Június 21-23.-a között Kecskemét ad otthont a női röplabda Európa Liga második csoportkörének.

A magyar válogatott mérkőzései:

Június 21., péntek 18 óra: Magyarország - Bulgária

Június 22., szombat 18 óra: Magyarország - Törökország

Június 23., vasárnap 18 óra: Magyarország - Románia