Gödöllői Röplabda Club

Pályán a legkisebbek

#általánoshír 2013.05.07

A hétvégén Országos Mini Kupa tornát tartottak szupermini kategóriában a Folyondár utcában.

 

Legkisebb röplabdázóink (2002 január 1.-e után születettek) az elmúlt hétvégén a Vasas SC Folyondár utcai sporttelepén léptek parkettára az országos kupában. Két csapattal voltunk jelen, az egyikben főleg a fiatalabbak, a másikban a még jövőre is szupermini, 2003-as lányok szerepeltek. Két különböző szintű csoportba lehetett jelentkezni; a "kiemelt" kategória (12 csapat részvételével), és az "alap" kategória (28 csapat részvételével). Mindkét gödöllői hölgykoszorú az "alap" kategóriába lett benevezve.

A szuperminik kettő a kettő ellen játszanak, természetesen kisebb pályával és alacsonyabb hálóval. A szabályok szerint egy játékos maximum háromszor nyithat, mielőtt lecserélik a pálya mellett várakozó többi lány valamelyikére. A labdát átteni csak kosár- vagy alkarérintéssel lehet, így igazi türelemjáték ez a "vállfaja" a röplabdának.

"1"- es jelzésű csapatunk a csoportmérkőzések során egy győzelemmel és egy vereséggel zárt, de végül, ahogy a szerdai felkészülési tornán is - körbeverés áldozata lett -, így 3. helyen végzett, vagyis a 19-28. helyért folytathatta tovább a küzdelmeket. Egy szetten múlt, hogy az 1-9. helyért lépjen pályára a csapat.

Eközben "2"-es csapatunk is lejátszotta két csoportmeccsét, ahol nem sikerült győzniük, ezzel ők is a 19-28. helyért várták a következő ellenfelet.

Sajnos a folytatás sem sikerült jobban, hiszen a Gödöllő "1" 3-1-re kapott ki a Dunakanyar "2" csapatától (a Dunakanyar "1" a kiemelt csoport ezüstérmese lett!), míg a kisebbek a RUNKIL-tól szenvedtek igazi "szervaháborús" vereséget (1-3).

Így futott egymásba a két társaság és játszott a 23-24. helyért, ahol aztán a Gödöllő "1" győzött 3-1-re.

Összességében a játékkal elégedettek voltunk, hiszen - főleg első számú csapatunk -, nagyrészt három érintéses játékot játszott, de sajnos a játékrutin még nagyon hiányzik a játékosokból. Ráadásul játékosaink többbsége ebben a szezonban kezdett el röplabdázni.. Bizakodásra ad okot ezzel szemben, hogy a kilenc jelen lévő játékos közül öten még jövőre is ebben a korosztályban versenyeznek sok más csapattal ellentétben, így akkor már, amennyiben a lányok lelkesedése és hozzáállása nem csökken, joggal reménykedhetünk egy szép eredményben!

Íme a gödöllői hölgykoszorú névsora:

TEVA-GRC "1": Pásztor Hanna, Vecsey Fanni, Antal Anna, Bautista Soldevila Réka, Székelyhidi Kata.

TEVA-GRC "2": Saáry Blanka, Nagy Léna, Brandhuber Emese, Gál Karina.

Edzők: Szabados István, Horváth Kristóf

A "kiemelt" kategória végeredménye:

1. Békéscsabai RSE

2. Dunakanyar SE

3. Vasas SC

4. Szeged

5. KRAUMSE Kaposvár

6. Kalocsa

7. MVSC

8. DELTA Érd

9. Szombathely

10. ÚCSDSE

11. KRA 2

12. KRA 1