Gödöllői Röplabda Club

Pályán a legkisebbek

#általánoshír 2014.02.24

Veretlenül zártak a szuperminik a hétvégi BRSZ tornán!

 

Az új évben először léptek pályára klubunk legfiatalabb játékosai, a szupermini korosztály (2003-ban és utána születettek) tagjai.

A Budapesti Röplabda-szövetség szombati tornájának az MTK Budapest adott otthont. A verseny szervezői tizenkilenc csapat jelentkezését regisztrálták, melyek alapján három kategóriában hirdettek versenyt.

A délelőtti küzdelmekben a nevezett egyesületek „A” csapatai kaptak besorolást, többek között a TEVA-Gödöllői RC „A” egyes számú csapata is. A kislányok a csoportmérkőzések során döntő játszma híján 1:1- gyet játszottak a Lőrinc 2000 SE ellen, majd 2-0-ra verték a TFSE-KRA csapatát. A csoportelsőségről a kispontok döntöttek. A szerzett és a vesztett pontokat elosztották egymással, így a Lőrinc 2000 SE lett a csoportgyőztes 1,3 tizeddel, míg a gödöllői csapat pontaránya 1,2 lett... A nagyszámú jelentkező miatt nem rendeztek keresztjátékot, így lányaink a másik csoport második helyén végző Delta RSE „A” ellen a harmadik helyért vívott helyosztót, amelyet 3-0-ra meg is nyertek, így két győzelemmel, egy döntetlennel, 6-1-es szettaránnyal, veretlenül lettek bronzérmesek! Erre az eredményre, figyelembe véve, hogy az Újpest kivételével valamennyi jelentős játékerőt képviselő klub képviseltette magát, büszkék lehetnek a gyerekek.

Ahogy az egyes számú négyesünk végzett, szinte azonnal elkezdte –mint később kiderült- menetelését „B” csapatunk, amely a csoportban egyaránt 2-0-ra verte a Gödi DSE „A”-t és a Dunakanyar SE „B”-t. Ezúttal tehát nem volt szükség a „jól kitalált” tizedekre (…), hanem következhetett a jól megérdemelt döntő a másik ágról odajutó hazaiak, az MTK Budapest „A” ellen. Játékban nagyon szépet produkált a társaság, de a nyitások sajnos nagyon leromlottak a döntőre, ám szerencsére még így is sikerült biztosan nyerni az első két játékot. A harmadik ugyan a kék- fehéreké lett, de ami ennél fontosabb, „B” csapatunk így is 2-1-re nyert és megszerezte a 2003- as korosztályunk első aranyérmét!

Ezzel a győzelemmel biztossá vált, hogy a két csapatunk a nap folyamán lejátszott hat mérkőzésből ötöt megnyert, nem kapott ki egyszer sem és a tizenkét győztes játszma mellett csupán kettőben maradt alul!!

Reméljük, hogy ez a szép és eredményes játék kitart a két hét múlva esedékes Szeged Kupára is, ahol a vidéki fellegvárak ellen is lesz alkalmuk bizonyítani szuperminijeinknek.

A cikket írta: Horváth Kristóf