Gödöllői Röplabda Club

Park Side Out Kupa

#általánoshír 2021.07.12

Világbajnokok házidöntője, vagy csattanós válasz a szövetségi kapitánynak....

 

Felnőtt A-kategóriás női strandröplabda-versenyt rendeztek vasárnap a BME Sporttelepén, ahol szinte hihetetlen gödöllői siker született: ugyan jelenlegi legjobb felnőttversenyzőnk, Vecsey Fanni ezen a hétvégén az izmiri U20-as Európa-bajnokságon indult, s lett 9., így is házidöntőt vívtak a Gödöllői RC versenyzői, mégpedig a klub három, 15 éves átlagéletkorú középiskolai világbajnoka!

A döntőben ugyanis SZABÓ ANNA és Vecsey idei állandó párja, az ÓSSC-s SZABÓ DORKA csapott össze BÚTOR ANNÁVAL és KRISTÓF DÓRÁVAL. Előbbiek a négy közé kerülésért a tatai ob-fordulón negyedik Gubik/Tóth, majd az elődöntőben az ugyanott győztes Győri/Szabó kettőst gyűrték le egyaránt három szettben, míg utóbbiak a csoportdöntőben múlták felül az idei két ob-fordulóban egyaránt második Villám Lillát és a négyszeres bajnok Szombathelyi Szandrát, majd jutottak el szettvesztés nélkül a fináléig.

A siker azért is pikáns, mert Szombathelyi és Villám a női szövetségi kapitánynak, Gubik Jánosnak tanítványai, aki nem válogatta be Dórit a júliusi ausztriai U18-as MEVZA keretébe, annak ellenére, hogy a jövő héten 16. születésnapját ünneplő korábbi kétszeres korosztályos ob-győztes játékos több tornagyőzelem mellett ezüstérmes lett az idei U20-as országos bajnokságon is. Ez a mostani siker elég csattanós válasz volt a kapitány számára…

A finálét végül Adrian Pricop tanítványai közül a Szabó „lányok”, a még mindig mindössze 14 éves Anna, illetve az Exatlon Hungary tavalyi harmadik helyezettje, Dorka nyerték meg két játszmában.

A többi GRC-s érdekeltségű páros közül MESTER ORSOLYA és SZÉLES-NEIZER LILI 5., CHOVÁN ÁGNES és GRACZA SÓTI FANNI, illetve TETTAMANTI VIRÁG és az UTE-s SÓTONYI LILI 9., a múlt héten klubunkhoz igazoló, így első GRC-s versenyén induló BREUER MIRTILL és GYEBNÁR FANNI, VESZELI FANNI és a Beach Sportos MATKOVITS ANNA a 17., SOROMPÓ KINGA és az ugyancsak Beach Sportos PAP ZORKA pedig a 25. helyen végzett 32 induló közül.