Gödöllői Röplabda Club

Sikeres hétvégi nagyüzem

#általánoshír 2014.04.03

Ismét egy olyan hétvégén vannak túl a gödöllői röplabdások, amikor szinte mindegyik korosztály pályán volt, vagy a pálya mellett segédkezett.

 

Ismét egy olyan hétvégén vannak túl a gödöllői röplabdások, amikor szinte mindegyik korosztály pályán volt, vagy a pálya mellett segédkezett: szombaton a felnőttek behúzták harmadik mérkőzésüket is az Aluprof -TF Budapest gárdája ellen, így a kupaezüst után egy bajnoki bronzéremnek is örülhetett a Horváth András vezette társaság. Eközben az utánpótlás sem tétlenkedett, hiszen péntektől vasárnapig az újvidéki VC Novi Sad mini, kismini és szupermini korosztályos csapatait láttuk vendégül edzőmérkőzések, illetve a Happy Volley Kupa keretein beül a Török Ignác Gimnáziumban. Utóbbi mezőnye a gödöllői és újvidéki lányokon túl kiegészült az érdi Delta RSE, valamint a TFSE-KRA csapataival, így két pályán, két csoportban, nyolc együttessel zajlottak a mérkőzések.

A Szabados István által szervezett tornát városunk alpolgármestere, Tóth Tibor nyitotta meg. Jó hír a hazai szurkolók számára, hogy mindkét kvartettet a gödöllői lányok nyerték. Gratulálunk! A nemzetközivé minősülő villámtorna összecsapásait egyébként a gödöllői serdülő és ifjúsági csapat játékosai vezették – igen jól!!

Akárcsak a vasárnapi MRSZ Röpsuli tornát, amelynek szintén a helyi gimnázium tornaterme adott otthont. A küzdelmek délelőtti és délutáni csoportokban, szupermini és mini korosztályban folytak. A délelőtti szupermini és mini versenyszámot is gödöllői csapat nyerte, méghozzá a Hajós iskola színeiben indulók, míg az erkeles lányok egy bronzéremmel gazdagodtak a legkisebbek között. A kislányok örömét növelte, hogy az érmeket a TEVA Gödöllői RC két kiválóságától, Csengeri Petrától és Antal Anettől vehették át!

A délután is hozott hazai sikereket, hiszen az Erkel iskola színeiben versenyző szuperminik arany-, a mini korosztályban versenyző kisminik pedig bronzéremmel zártak. A gyermek csapat tagjainak kellett egyedül utaznia a hétvégén, igaz nem túl messzire, csak Szentendrére, ahol a Közép-Magyarországi Regionális Bajnokság aktuális fordulóján vettek részt és a Dunakanyar II., illetve a Gödi DSE elleni 3:0- kal tovább szilárdították helyüket a táblázat élén. A két önbizalom növelő siker igen jól jött a lányoknak a jövő vasárnapi OGYB- elődöntő előtt. Gratulálunk nekik is!

Cikket írta: Horváth Kristóf