Gödöllői Röplabda Club

Sikeres szezonzárás Léván

#általánoshír 2014.06.18

Aranyérmes lett a hétvégén a TEVA-Gödöllői RC gyerekcsapata.

 

A mögöttünk hagyott hétvégén a szlovákiai Léván jártak gyermek korosztályú röplabdázóink, eleget téve a helyi klub meghívásának. A szervezők elmondása alapján a nívós versenyen északi szomszédunk legjobb együttesei is pályára lépnek, sőt még Csehországból is érkezett nevezés. Ezúttal tizenhat csapat ütötte a labdát, köztük két gödöllői társaság.

A Gödöllő „A” a Léva „B”, valamint a cseh Prostejov, illetve a Komárno, míg a Gödöllő „B” a Léva „A”, a Trnava (Nagyszombat) és a Senec () társaságába került.

Előzetesen az „A” csapatunk számított erősebbnek, így tőlük vártunk eredményesebb szereplést, de az első, Komárno elleni mérkőzés ezt nem erősítette meg, hiszen nagyon hullámzó játékkal egy 1:1- es döntetlennel nyitottak a lányok. Ezt egy tükörsima 2:0 (50:14!) követett a Léva „B” ellen, majd a Prostejov elleni 2:0 már a csoportgyőzelmet jelentette, bár a játék itt is döcögött. A középszakaszra a csoportnegyedik Léva „B”- t és az ellenük szerzett két pontot vittük magunkkal, illetve megkaptuk az egyik másik kvartettben harmadik Gödöllő „B”- t és az ugyanott második Senec gárdáját. A két gödöllői együttes összecsapását „A” csapatunk nyerte, majd a nap utolsó pályára lépése biztossá vált, hogy a vasárnapi helyosztókon az első négy hely valamelyikéért játszhatnak a lányok. Eközben a Gödöllő „B” még kétszer kikapott, így a 13. helyért folytatta a küzdelmeket.

A szállásunk nagy megrökönyödésünkre egy strandkemping faházaiban volt, amelyek viszonylag közel estek a vizesblokkhoz, így bátran felhasználhattuk a meleg vizet nyújtó négyperces zsetont! Értetlenkedésünkre csak egy „hát, ez van, gyerekek” volt a válasz. Azt már csak az esti disznótoros fogadáson tudtuk meg a komáromi kollégától, hogy előre jelezni kell, nem jövünk, ha a kempingben akarnak elszállásolni...

Másnap a reggeli elfogyasztása után két külön helyszínen szerepeltek lányaink. A három mini korúval felálló „B” sorunk két győzelemmel és egy vereséggel végül a tizennegyedik helyet szerezte meg. Jól kezdett a másik csapat is a Poltár ellen, amely ugyan a bemelegítésnél jó nagyokat bombázott, de ütőik szerencsére nem nagyon voltak játékban a mérkőzés során, köszönhetően nagyszerű nyitásainknak. Egy sima és egy szoros játék után már jártuk is a körtáncot. Egy meccsnyi pihenő után a házigazda Palas Levice következett, amely előzetesen a legerősebbnek tűnt. Szerencsére ez nem bizonyosodott be. Bár az első szettben még szóltak a dobok és hangos volt a szlovák kórus, de szerencsére a második játszmára már elcsendesedett a publikum, amely egy labda biztos, oroszlánként küzdő magyar csapatot látott ismét körtáncolni a kissé csúszós parkettán. Már csak egy győzelemre voltunk az aranyéremtől, ráadásul az eddig két vereséget elszenvedő Biliková BA következett, amely ellen azonban pihenő nélkül kellett felmenniük a pályára a lányoknak. Végig vezetett a csapat, de a nap folyamán először döcögött a játék és fokozatosan jött fel az ellenfél, amely a végjátékban jobban összpontosított, így szlovák előnnyel kezdődött a mérkőzés. A második felvonásban újra előnyhöz jutott a Gödöllő, amelyet szerencsére ekkor már nem engedett ki a kezéből a tornát szinte végig csere nélkül játszó magyar együttes, így döntő játszma következett. A lányok fáradtak voltak, sőt időközben azt is megtudták, hogy a megnyert szettel az aranyérem is zsebben van. Hogy ennek köszönhető- e a harmadik játékban látott magabiztos, felhőtlen röplabdázás, nem tudni, de hogy egy percig nem volt kérdéses, ki nyer, az biztos. Így jöhetett a harmadik körtánc, valamint a Közép-Magyarországi Bajnokság megnyerése után a második idei aranyérem! Érdekesség, hogy egy hete az Újpest végzett az élen a serdülők versengésén, most meg egy másik magyar csapat, a Gödöllő nyert a gyermek kategóriát! Reméljük, azért ezek után jövőre is meghívást kapunk a tornára! (…)

A gyermek csapat utoljára játszott így együtt, hiszen Csengeri Gréti, Dóra Domi, valamint a most távolmaradó Scelsa Elisa és Benedek Zsófi „kiöregednek” és a serdülők között kezdik a következő szezont. Gratulálok a lányoknak és köszönöm a hétvégi játékot, nagyon megérdemelték a tornagyőzelmet!

TEVA Gödöllői RC „A”: Tóth Bagi Réka, Kiss Fanni, Csengeri Gréta, Zeller Kinga, Kovács Anita, Dóra Dominika, Rausch Blanka, Filipovics Nóra.

TEVA Gödöllői RC „B”: Kalmár Viktória, Lengyel Dalma, Kiss Rita, Barta Karolina, Bajnóczi Fruzsina, Tóth Szandra, Szabó Eszter.

Különdíjas: Dóra Dominika

Edzők: Szabados István és Horváth Kristóf