Gödöllői Röplabda Club

Sikerült a címvédés: bajnok a gyermek csapat!

#általánoshír 2014.05.29

Közép – Magyarországi Regionális Bajnokság; utolsó két mérkőzését játszotta múlt szombaton gyermek korosztályú csapatunk Szentendrén.

 

Utolsó két mérkőzését játszotta múlt szombaton gyermek korosztályú csapatunk Szentendrén. Lányaink a házigazda Dunakanyar SE és az érdi Delta RSE ellen léptek pályára.

Az első mérkőzésen magabiztos győzelmet aratott a csapat, hiszen a hazaiak mindössze huszonhárom pontot szereztek a három játszma alatt, amelyek során minden játékosnak jutott bőven játéklehetőség. A sikernek köszönhetően az az izgalmas helyzet állt elő, hogy a második összecsapás bajnoki döntőnek is beillett, hiszen mind az érdiek, mind a mi lányaink egy vereséggel álltak a záró forduló előtt. Előbbiek tőlünk, míg mi a Gödi DSE csapatával szemben maradtunk alul még az első fordulóban. A csapat azonban az azóta lejátszott tizenkét mérkőzését megnyerte - többek között visszavágott a gödieknek is - mindössze egy játszmát elveszítve!

A mérkőzés nem indult jól, hiszen látszott a Delta játékosain, hogy nagyon készültek ellenünk és igen lelkesen vetették bele magukat a küzdelembe. 6:0-al indítottak, amit aztán sikerült kiegyenlíteni és szép lassan átvenni a játék irányítását, majd megnyerni az első szettet. A második játékban magabiztosabban győztünk, ám a harmadik játszma ugyanúgy kezdődött, ahogy az első (6:0 az érdieknek), de szerencsére úgy is folytatódott. Az egyenlítésünk után már látszott ellenfelünkön, hogy lélekben feladta a mérkőzést, így növelve az előnyt, végül 3:0 (75:55)-ra hoztuk a „döntőt”, megnyerve ezzel a bajnokságot!

Érdekesség, hogy a sorozat tavaly került először megrendezésre és akkor is a gödöllői nyakakba kerültek az aranyérmek, tehát sikerült a címvédés, még ha a tavalyi csapatból csak Dóra Dominika, Tóth Bagi Réka és Zeller Kinga maradt hírmondónak. A társaság így az OGYB- ben a 7-12. helyen végzett, míg a regionális bajnokságot megnyerte.

A legközelebbi, egyben utolsó idei pályára lépés a szlovákiai Léván lesz, június 14-15- én, a hagyományos nemzetközi tornán.

A csapat tagjai: Tóth Bagi Réka, Kiss Fanni, Rausch Blanka, Farkasinszki Fruzsina, Zeller Kinga, Csengeri Gréta, Filipovics Nóra, Kovács Anita, Dóra Dominika, Tóth Szandra, Scelsa Elisa. A csapat tagja még: Benedek Zsófia, Szabó Dóra, Szabó Eszter, Bajnóczi Fruzsina, Rózsahegyi Krisztina.

Edző: Horváth Kritóf