Gödöllői Röplabda Club

Szlovák ellenfelünk ellen ma nem volt ellenszerünk

#általánoshír 2013.11.10

Az eddig veretlen Doprastav Brartislavának sajnos Gödöllőn sem szakadt meg a jó sorozata.

 

Közép-európai Liga (MEVZA) 4. forduló:

TEVA-Gödöllői RC - Doprastav Bratislava: 0-3 (-17, -23, -16)

Gödöllő, egyetemi csarnok, 250 néző. vezette: ISAJLOVIC Sinisa, JANOSCH Michael

Gödöllő: Lutter, Szakmáry, Hackl, Csengeri, Kriegel, Széles. cserék: Lékó (liberó), Mester, Antal, Merkószki. edző: Szalay Attila, Bajáriné Pesti Anikó. gyúró: Árpás Géza

Nyeretlen a veretlen ellen. Az esetleges hazai siker elérése érdekében ezt, a lélektaninak nevezhető hátrányt is le kellett küzdenie Szalay Attila csapatának a második helyen álló pozsonyiakkal szembeni találkozón.

Két gödöllői ponttal indult a találkozó: egy Csengeri Petra bomba, majd egy Hackl Szilvia sánc hozta lázba a gödöllői publikumot. Aztán jöttek a hibák is, így az első technikai időnél már a pozsonyiaknál volt az előny (7-8), ami nem sokkal később hárompontosra dagadt (12-15). Szalay Attila azonnal időt kért. Csapata ugyan csinált két pontot, de rontott is hármat, ezáltal 14-18-ra alakult az állás. Jöhettek az újabb edzői tanácsok. Ezek azonban sokat nem segítettek, mert a nyitásfogadással hadilábon álló házigazdák erőtlen támadásait magabiztosan hárították a vizitálók, akik a játszma végjátékában szinte tetszés szerint érték el pontjaikat (17-25).

A második szett kezdete kísértetiesen hasonlított az elsőhöz. Egy-egy látványos, főként centerposzton végrehajtott megoldás itt is, ott is idézte a sportág szépségét, miközben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Egészen 10-10-ig, mert ekkor a gödöllőiek hármat belebakiztak, majd összeszorított foggal kiegyenlítettek (14-14). Ezzel azonban nem nagyon jutottak előre, mivel engedték, hogy a sárga mezes pozsonyiak zsinórban négyszer a térfelükre üssék vagy ejtsék a labdát. Ráadásul a hazai hátrány tovább dagadt: 24-17-nél a vendégek hét szettlabdához jutottak. Kihasználni viszont - Csengeri Petra elméretezett ütésének köszönhetően - csupán az utolsó lehetőségüket tudták, mert városunk formációjának tagjai egy emberes hajrával alaposan megnehezítették a dolgukat (23-25).

Három pozsonyi pontra hattal válaszoltak a gödöllőiek a harmadik felvonás elején. Ekkor már a Szakmáry Gréta helyére korábban pályára küldött Mester Orsolyán kívül a Kriegel Zsófiát váltó Merkószki Tünde is csatasorba állt. Érzékelhető volt, hogy rámegy a szépítésre a házigazda különítmény: a lányok csúsztak-másztak, mindent menthető labdára rámozdultak. Csakhogy a dicséretes, de túlzottnak tűnő akarás időnként pontatlanságokkal járt, ezért félő volt, hogy a hatékonysággal baj lesz. Ez a pillanat 16-16-nál következett el, amikor a vizitálók gyors egymásutánban kilenc egységgel gyarapították pontjaik számát, és lezárták az ütközetet (16-25).

Négy forduló alapján a TEVA-Gödöllői RC együttese 2 ponttal, 4-12-es szett- és 326-359-es pontaránnyal a 7. helyen áll a nyolc csapatot számláló mezőnyben. A gödöllői lányok a következő, november 16-án, szombaton 17.30 órakor esedékes fordulóban a szlovén Calcit Kamnik csapatához utaznak, de előtte még pénteken Szombathelyen vizitálnak a Magyar kupa negyeddöntő visszavágója apropóján.

További eredmények:

Askö Linz Steg - Calcit Camnik: 1-3 (-21,23,-19,-24)

Vasas Óbuda - Nova KBM Branik Maribor: 0-3 (-26,-21,-22)

SVS Post Schwechat - Slavia EU Bratislava: 3-0 (15,19,24)

A cikket írta: Fedor Gábor