Gödöllői Röplabda Club

Tisztes helytállás

#általánoshír 2021.11.09

Monoron látta vendégül az NB I. tabelláját vezető GRC az Extraliga éllovas BRSE együttesét.

 

Magyar Kupa nyolcaddöntő, első mérkőzés:

Gödöllői RC – Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (–13, –21, –21)

Monor Városi Sportcsarnok, 50 néző.

V: Halász Enikő, Bátkai-Katona Ágnes.

 

GRC: Ratkai 9, Kökény 2, Haase 7, Sánchez Pérez 19, Kovács E. 4, Boros. Csere: Szerencsés, Maurer (liberók), Császár 1, Barta., Sorompó 1. Vezetőedző: Szalay Attila. Másodedző: Wirnhardt Bence. Masszőr: Árpás Géza.

BRSE: Glemboczki 7, Zólyomi 8, Kliszura 11, Karhu 9, Strunjak 10, Kornyijenko 8. Csere: Rády (liberó). Vezetőedző: Tóth Gábor

Szalay Attila: – A kezdeti megilletődöttség után sikerült felvenni a játék ritmusát és főleg a mezőnymunkánknak köszönhetően meg tudtuk nehezíteni az ellenfelünk megérdemelt sikerét. A támadások befejezésével voltak gondjaink, de ennek ellenére büszke vagyok a lányokra, hogy végig lelkesen és koncentráltan játszottak. Békéscsabának pedig gratulálok a győzelemhez.

Tóth Gábor: – Jól kezdtük a találkozót, aztán egy kicsit elaltattuk saját magunkat a második szettre, amit a Gödöllő remekül használt ki. Másik felállást próbáltunk ki, ami révén újabb játékosoknak tudtam lehetőséget adni. Örülök a győzelemnek!

 

November 9-én ideiglenes monori otthonában játszotta le a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első összecsapását a Gödöllői RC NB I. Liga címvédő együttese a legjobb nyolc csapatot tömörítő Extraligában érdekelt, kétszeres kupagyőztes, idén finalista Békéscsaba ellen. Az ütközet érdekessége volt, hogy mindkét formáció sikerekkel a tarsolyában léphetett pályára, mivel a riválisok bajnoki pontvadászatukban eddig valamennyi mérkőzésüket megnyerték, mi több, a gödöllőiek szettet sem vesztettek. A bátran játszó gödöllői lányok a második és a harmadik szettben méltó ellenfelei voltak az Extraliga egyik favoritjával szemben, és megmutatták, hogy nem véletlenül vezetik az NB I. tabelláját.

Visszavágó december elején Békéscsabán.