Gödöllői Röplabda Club

Tisztes vereség Székesfehérváron

#általánoshír 2022.03.20

 

A nehéz körülmények ellenére partiban voltunk az NB I. egyik legjobb csapata ellen.

 

Az alapszakaszban elért 3. helyezésével 1 ponttal érkezett a május 7-ig tartó felsőházi rájátszás első ütközetére a gödöllői együttes, amelynek soraiban ott volt Ratkai Panna, ám a meghatározó játékosok közül továbbra is hiányzott Kökény Petra, valamint a két légiós, a kubai Sánchez Pérez Rachel és a kanadai Kamila Haase. A mérkőzést a hátráltató körülmények ellenére bátran kezdte a GRC, szinte végig vezettünk több ponttal is, győztesen befejezni azonban az első szettet nem sikerült. A második játszmában a hazaiak hamar megléptek, és tartották az 5-6 pontos különbséget. A harmadik etapot ismét jól kezdtük, a fehérvári fordítást követően (18:13) még volt erő a lányainkban, és sikerült egyenlíteni, de 18:18 után már csak egy egységet szerzett a gödöllői hölgykoszorú. A mérkőzésen azonban sok szép pillanatunk volt, és ebből lehet építkezni a következő meccsekre. A következő fordulóban jövő vasárnap 19:30-as kezdéssel a Budaörs otthonában lehet javítani.

 

Női NB I. rájátszás, felsőház:

MÁV Előre-Bericap – Gödöllői RC 3:0 (24, 17, 19)

Székesfehérvár, 85 néző.

V: Meztőffy, Tillmann.

MÁV: Yaimaris 6, Tóth J. 8, Csabai 6, Szerencsés-Miklai 20, Karnyickaja 12, Szilágyi 1. Csere: Kovács E. (liberó), Kiss L. 4. Vezetőedző: Nagy Fanni.

GRC: Bútor 5, Császár 13, Kovács E. 7, Boros 4, Ratkai 8, Máthé-Barabássy 4. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Mikus, Monteiro. Vezetőedző: Szalay Attila. Másodedző: Wirnhardt Bence. Masszőr: Árpás Géza.

A Gödöllői RC csapata 1 ponttal, 0-3-as szett- és 60-76-os pontaránnyal a 3. helyen áll a felsőházi (1-4. helyek) rájátszás minitabelláján.

Nagy Fanni: – Nagyon örülök, hogy győzelemmel kezdtük a rájátszást, annak pedig végképp, hogy 3:0-val. Az első szettben megint csak a végjátékban tudtunk nyerni, ami egyrészt nyilván jó, mert győztünk, másrészt viszont nem annyira, mivel figyelnünk kell, hogy már a mérkőzés elején maximális koncentrációval röplabdázzunk. Gratulálok a lányoknak!

Szalay Attila: – Két kezdő játékosunk nélkül játszottunk és nem kell szégyenkeznünk az eredmény miatt! Büszke vagyok a lányokra! Gratulálok a hazai csapatnak a győzelemhez!