Gödöllői Röplabda Club

Továbbjutott junior csapatunk

#általánoshír 2013.03.24

Szombaton a Török Ignác Gimnáziumban rendeztük a junior rájátszás első tornáját, ahol az UTE, az NRK és a Veszprém voltak az ellenfeleink.

 

Szombaton a Török Ignác Gimnáziumban rendeztük a junior rájátszás első tornáját, ahol az UTE, az NRK-Nyíregyháza és a Veszprém voltak az ellenfeleink.

A torna tétje az országos döntőbe jutás, illetve a remény életbentartása volt. Egy kicsit pontosabban: az első helyezett közvetlenül kvalifikálja magát a döntőbe, a csoport második és harmadik helyén végző csapatok egy következő tornán vívhatják ki a fináléba kerülést. Csapatunk egyértelmű célja továbbjutás volt. Ehhez egy mérkőzést biztosan nyerni kellett, így az első találkozót, amit az UTE ellen játszottunk mindenképp győzelemmel akartuk zárni. Az első játszma után nem is volt gond, hiszen 25:9-re simán nyertük. Ám a másodikra belerázódtak a vendégek, mi pedig egyre inkább estünk szét. Sokan messze tudásuk alatt teljesítettek, ami azt eredményezte, hogy 4 szett után 2:2 volt az állás. A döntő játszmában is fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a lelkesebb, felszabadultabb UTE megérdemelten nyert görcsös, feszült csapatunk ellen. A nap hátra lévő mérkőzésein percről percre jobban játszottunk, és az utolsó meccsen a Veszprémm ellen még nyitott volt a kérdés, hogy a veretlen NRK mögött ki jut tovább. A Veszprém ugyanis simán legyőzte az Újpestieket, így egy bármilyen arányú gödöllői győzelem a csapatunk továbbjutását jelentheti. Ennek tudatában egy roppant motivált, vidám és bátor csapat lépett a pályára és fegyelmezett, jó játékkal múlta felül a bakonyi gárdát, ráadásul úgy, hogy Háfra Dominika és Lados Szilvia is sérüléssel bajlódott, ám vállalták a játékot.

Igazi CSAPATMUNKA volt! Gratulálok a Csapatomnak!

NB II. 18. forduló (még három forduló van hátra):

VIKSZ Agria RC Eger - TEVA-Gödöllői RC: 3-2

VIKSZ Agria RC Eger - TEVA-Gödöllői RC: 0-3

cikket írta: Szabados István (utánpótlás vezetőedző)