Gödöllői Röplabda Club

Új év, új remények

#általánoshír 2012.08.20

Augusztus 6.-án megkezdte csapatunk a felkészülést a 2012-2013-as idényre.

 

A TEVA-Gödöllői Röplabda Club az elmúlt bajnokságban bravúros szerepléssel először az elődöntőben kiverte a tavalyi bajnok BSE csapatát, majd a döntőben a Vasas együttesével szemben 5! mérkőzésen maradt alul 3:2 arányban. Így az NB I-ben a második helyen végzett, ami lehetővé tette a nemzetközi porondra való kerülést. Ez egyrészt az Európai Röplabda Szövetség (CEV) Challange Kupájában (mely kieséses rendszerű), másrészt a Közép–európai Ligában (mely oda-vissza rendszerű) való indulást jelenti.

A nemzetközi szereplés rendkívül költséges, és mivel a „látványsportok” közé érthetetlenül a labdajáték csapatsportok közül egyedül a röplabda nem került be, így a társasági nyereségadóból sem részesülhet, az egyesület vezetése sokat töprengett, hogy vállalja az indulást. Végül a döntés a nemzetközi szereplés vállalása lett.

A Challange kupában a görög Olympiakos Pireusz együttesével lettünk összesorsolva, akikkel októberben találkozunk itthon. A Közép-európai Ligában (MEVZA) a következő csapatok lesznek az ellenfeleink: Horvátországból a ZOK Rijeka és a Split, Szlovákiából két bratislavai csapat, Ausztriából az SVS Post Schwechat és a Linz valamint Szlovéniából a Maribor és a Kamnik együttesei.

A gödöllői játékos keret augusztus 6.-a óta készül a bajnokságra napi két edzéssel. Az egyetemi csarnok parkettája a nyáron egy felújítás révén teljesen kicserélődött, így jelentősen javultak a felkészülés technikai feltételei. Az edzők változatlanok: Ludvig Zsolt és Szalay Attila, míg a játékosoknál annyi a változás, hogy Horváth Gabriella elnyert egy amerikai ösztöndíjat, Győri Panna egy budapesti csapatban folytatja kölcsönjátékosként, Berze Zsófi pedig a röplabdázás helyett mást választ. Két új játékosunk van, a feladó posztra sikerült megnyerni az eddig külföldön játszó Kriegel Évát, aki balkezes és magas lány, ezenkívül leigazoltuk az eddig a BSE- ben játszó tehetséges, fiatal Hackl Szilviát, aki center poszton és feladó átlóban erősítheti a csapatunkat.

A bajnokságra több tornán való szerepléssel készül a keret. Szeptember 9.-én kerül sor a hagyományos Ádám László Tornára az egyetem sportcsarnokában. Ezen a Miskolci Vasutas és az UTE csapatai vesznek részt. Szeptember 10.-én franciaországi meghívásnak teszünk eleget. Valenciennes-ben kerül sor hét ország csapatainak egy nagyszabású tornájára. Városunk csapata a francia Calais, a belga ezüstérmes VDK Gent és a svájci kupadöntős Hotel Cristal VFM együttesével találkozik a csoportmérkőzések során. Itt a tornán kívül edzőmérkőzéseket is játszik csapatunk. Végül az utolsó felkészülési torna szeptember 21.-22.-én lesz Pozsonyban szlovák csapatok részvételével.

Az első nemzetközi hazai bajnoki mérkőzésünk Rijeka ellen lesz október 19.-én, pénteken az egyetemi sportcsarnokban.

A TEVA-Gödöllői RC a Magyar Röplabda Szövetség döntése értelmében csak az alapszakasz után, kb. februárban kapcsolódik be a magyar NB I. bajnokság rájátszásába.

A nemzetközi mérkőzéseink egy részét, a DIGI TV- vel történt megállapodás szerint, élőben fogja közvetíteni a televizió.

Reméljük, hogy a tavalyi döntőhöz hasonlóan, népes szurkolótábor fogja biztatni a külföldiek ellen játszó csapatunkat!

Csapatunkkal kapcsolatos örömhír, hogy gárdánk egyik oszlopos tagja, Németh Zsuzsanna (aki 2011-es évben Gödöllő város “év játékosa” választáson 2. lett) augusztus 18.-án, Jászberényben örök hűséget fogadott Molnár György testnevelő tanárnak. A játékostársak és az egyesület vezetése gratulált a csapat játékosának. Az ifjú párnak sok boldogságot kívánunk!