Gödöllői Röplabda Club

Újra nyertünk hazai pályán

#általánoshír 2013.04.17

A bajnoki döntő harmadik mérkőzésén nyerni tudott a TEVA-Gödöllői RC, így a párharc állása 2-1. Folytatás pénteken 18 óra 30 perckor a Folyondár utcában.

 

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc második, szombati összecsapásán eldőlt, hogy bajnokavatás nem lesz a mérkőzést követően. Ugyanakkor az is biztos volt, hogy a találkozó végén az egyik társulatnak már csak egyetlen győzelemre lesz szüksége az aranyérem megszerzéséhez. A pályaelőny a gödöllői lányokat segíti az ütközet-sorozatban, hiszen, ha úgy alakul, hogy mindenki hozza a hazai meccsét, akkor a TEVA-hatos ér fel a csúcsra. Mindez azt is jelenti, hogy a párviadalban a Vasasnak érdemes kockáztatnia.

Nem úgy indult a csata, hogy az egymást Megcsináljuk! csatakiáltással lelkesítő fővárosiak nagy rizikót vállalnának. Emellett az is szembetűnő volt, hogy az első tíz pontból (5-5) mindössze négy született valamirevaló támadásból, a többit bosszantó rontásokból ajándékozták egymásnak a csapatok. A Gödöllő először 7-5-nél vezetett kettővel, de csak 9-9-ig. Később is az volt a módi, hogy egy-két pont távolságból a Vasas kapaszkodott. Tizennégy egálnál három pontot termeltek zsinórban a hazaiak. A vendégek edzője, Jókay Zoltán időt kért, amit 19-15-ös gödöllői vezetésnél megismételt. Sok vizet azonban nem zavart a játékmegszakításokkal, mert a látványos támadási figurákat is bevető házigazdák az eksztázis-közeli állapotban tüsténkedő csapatkapitány, Széles Petra vezetésével megnyerték a nyitószettet.

Részelőnye birtokában igencsak bambán kezdte a második felvonást a hazai formáció, amelynek tagjai addig tétlenkedtek, amíg 2-6-nál időkérésre kényszerítették trénerüket, Ludvig Zsoltot. A mester és tanítványai elsősorban abban bízhattak, hogy ha időben kapcsolnak, még van idejük ledolgozni a hátrányukat. Be is indult a gödöllői gépezet, aminek olajozottságát a rivális rontásai és a szerencse is segítették (10-10). Az újabb, hazai szemszögből nézve kedvező fordulat 14-14-nél következett el, amikor – akárcsak az első játékrészben – pikk-pakk 17-14 lett az állás városunk hatosa javára. Innen pedig nem volt megállás: gyakorlatilag minden bejött a Vasas támadásait remekül kivédekező és kontrákból rendre eredményes, ám a hét szettlabda-lehetőségükből csupán harmadikat értékesítő gödöllői lányoknak.

A harmadik etap eleje újra az – immár meccsben maradásért küzdő – óbudaiaké volt (2-7). A TEVA-különítmény azonban, Széles Petra ász-értékű nyitásainak is köszönhetően araszolt felfelé (10-10). Jókay Zoltán nehezen viselte csapata hullámvölgyét: 12-12-es állásnál a játékvezetőkön kért számon (úgy tűnt, joggal) egy ítéletet, majd az időkérés folyamán feladója, Tálas Zsuzsa haját kiabálta le. A Vasas-edző különszámai nem vetették vissza csapatának tagjait, így a második technikai időnél már ismét a fővárosi piros-kéket vezettek (14-16). A vendégek fellángolását azonban tiszavirág-életűvé tették a házigazdák (19-16). Más kérdés, hogy a gödöllői öröm sem bizonyult hosszúnak, ezáltal 19-19-nél kettős csere szemtanúi lehettek a nézők: Kriegel Éva és Csengeri Petra helyett Merkószki Tünde és Lutter Liza érkezett a küzdőtérre. Hiába. A Vasas 23-20-ra ellépett, és kisvártatva szépített.

Molnár-Németh Zsuzsanna nélkül kezdte a negyedik játszmát a hazai alakulat. A négyesütőt Merkószkival pótolta Ludvig Zsolt. A megvariált gödöllői felállás egy ideig beváltotta a hozzáfűzött reményeket (7-4). Ezt követően viszont négy Vasas-pont erejéig megállt a vendéglátók tudománya (7-8). Egyfajta ki-ki csata kezdődött. Jókora feszültséggel meg hibákkal. És cseppet sem mellesleg, egyre duzzadó gödöllői előnnyel (17-12), ami hatalmas önbizalmat adott a mérkőzés lezáráshoz a párharcban a következő összecsapására ismét előnnyel érkező Gödöllőnek. És ez akár aranyelőny is lehet…

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-1, a Gödöllő javára. Az összecsapás-sorozat következő mérkőzését április 19-én, pénteken 18.30 órától rendezik meg a Vasas Folyondár utcai csarnokában. A találkozót a DigiSport TV 1-es csatornája élőben közvetíti.

forrás: Gödöllői Hírek Online