Gödöllői Röplabda Club

UP összegzés

#általánoshír 2021.10.12

Három nap, hat meccs: öt győzelem egy vereség - majdnem tökéletes mérleg.

 

Női NB II. - U21 'D' csoport

BVSC-Zugló – Gödöllői RC 3:0 (17, 21, 12)

Pénteken kezdtünk az U21-gyel a BVSC pályán. Wirnhardt Oszkár vezetőedző csalódottan nyilatkozott a találkozó után:

„Tartalékosan álltunk fel ugyan, de ez nem magyarázhatja azt a fajta hozzáállást, amit ezen a mérkőzésen produkáltunk. A meghatározó játékosaink egymást múlták alul, ez alól kivétel csak a csapatkapitány volt. Ezt a csapatot még tartalékosan is meg kellett volna vernünk, ha nem tudásunk 10 százalékát nyújtjuk. Nagy csalódás volt a mérkőzés.”

Szombaton Nyíregyházára utaztunk. Az U17-es gárdából is meghatározó játékosok hiányoztak, ennek ellenére egész más mentalitással kezdtük a napot a Nyíregyháza ellen, mint előző este az U21. Formálódó csapatunk lassan lendült játékba, de magabiztosan hozta a győzelmet.

Második mérkőzésen az MTK ellen nagyon rosszul kezdtünk, az ellenfél már 10 ponttal is vezetett. Itt föladhattuk volna, de volt tartás a lányoknak, és egy szerkezeti változtatással, már az eső szettben is feljöttünk. Aztán a második szettet magabiztosan hoztuk. A harmadikban megint visszaestünk. Jött a negyedik, ahol 18:23-ról Lukács Berta nyitásival megfordítottuk az eredményt, és 27:25-re nyertünk. A lendületben lévő csapatunkat az 5. játékrész sem tudta megállítani az ellenfél, köszönhetően többek közt Bútor Anna 26 pontjának. Csak gratulálni lehet a lányoknak.

Szalayné Sebők Éva OSB (U17) I. osztály - alapszakasz

Gödöllői RC – Nyíregyházi Sportcentrum 3:0 (18, 21, 14)

Gödöllői RC – MTK Budapest kék 3:2 (–18, 16, –17, 25, 13)

Este várt ránk egy férfi NB II-e találkozó a Kistext csapatával. A formálódó ellenfelünket magabiztos játékkal győztük le. Remek nyitások és támadások jellemezték csapatunkat.

Férfi NB II. - U21 'B' csoport

Gödöllői RC – Kistext 3:0 (8, 17, 13)

Vasárnap Kecskemétre utaztunk a fiú serdulökkel, ahol először a MAFC gárdáját győztük le magabiztosan. Nehezen induló mérkőzésen sok hibával játszottunk, de a végére kijött a tudásbeli különbség és alakult ki a 3:0-s végeredmény. A következő Debrecen elleni meccs már izgalmasabb röplabdát hozott. Az elején még bátortalanul játszottunk, de ahogy belelendültünk nagyon szép támadásokat vezettünk. Sokat kell javítanunk a mezőnymunkát és a nyitásfogadást.

Buzek László OSB (U17) II. osztály - alapszakasz

Gödöllői RC – MAFC-Németh László 3:0 (16, 11, 17)

Gödöllői RC – deac 3:0 (23, 16, 13)