Gödöllői Röplabda Club

UP-válogatottban masszőrünk

#utánpótláshír 2023.01.08

A múlt héten Mariborba utazott a fiú U17-es nemzeti együttes.

 

Fantasztikus sikert ért el a csapat a Mariborban megrendezésre került Eb-selejtezőn, ahol bronzéremig jutott Bodonyi Ákos együttese. A csapat tagjaként utazott a szlovén városba Árpás Géza, a GRC masszőre is.

A harmadik helyért vívott mérkőzésen Izraelt győztük le 3:1-re, úgy, hogy 2:0-ra is vezettek már. Az már korábban eldőlt, hogy ezzel az eredménnyel a mieink a selejtezők második körében folytathatják a küzdelmeket.

 

U17-es Eb-selejtező, Maribor (Szlovénia), 1. kör, a 3. helyért:
Magyarország – Izrael 3:1 (22, 20, –21, 22)
MAGYARORSZÁG:
 Csepcsényi 4, Molnár T. 1, Pongó 26, Nyirák 6, Zsoldos 8, Péter 19. Csere: Orosz (liberó), Sturm, Szepesi, Fitor. Szövetségi edző: Bodonyi Ákos. Másodedző: Bartal Gergely. Masszőrterapeuta: Árpás Géza

IZRAEL: Shafran 11, Ashkinazi 5, Hadar 11, Gardi 9, Podgorni 6, Chansky 7. Csere: Binstock (liberó), Granadir 1, Rosenbaum 4, Nissim, Shtainberg 1. Szövetségi edző: Diego Posternak.

Edzői értékelés
Bodonyi Ákos: – Egy fantasztikus „utazás” ért véget, amely után kavarognak az emberben a gondolatok. Először is nagyon büszke vagyok a csapatomra, valamint köszönettel tartozom mindenkinek, aki ezt a sikert elősegítette. Igyekeztünk – ahogy korábban is fogalmaztam – a legütőképesebb szerkezetet megtalálni ehhez a magyar válogatotthoz, azt gondolom ezt sikerrel tettük. A fiúk nagyon szép és harcos játékot mutattak be az esetek többségében, amelynek köszönhetően óriási röplabda múlttal rendelkező együtteseket sikerült megszorongatni, illetve megverni. Látjuk azt, hogy miben kell még fejlődnünk és előrelépnünk ahhoz, hogy ezt a helyünket, vagy ennél jobb pozíciót is el tudjunk érni az európai országok között. A jövőben igyekszünk ezekre a feladatokra koncentrálni, és tovább építeni, fejleszteni a játékunkat annak érdekében, hogy továbbra is eredményesen szerepeljünk. Köszönöm ezt az „utazást“ mindenkinek, a sportolóknak a hozzáállást, méltán lehetünk büszkék rájuk. Hajrá Magyarország!

A tornát végül a házigazda szlovén válogatott nyerte, a döntőben (amelyet egyébként Tillmann Gyula vezetett) 3:1-re legyőzve Ausztriát, így ők már biztos résztvevői az idei Európa-bajnokságnak. Az eredményhirdetésnél különdíjakat is osztottak, s a torna legjobb feladójának Molnár Tamást választották.