Gödöllői Röplabda Club

Utánpótlás Hírek

#általánoshír 2014.05.03

ORSZÁGOS MINI KUPA 2014: Szupermini beszámoló

 

A hosszú hétvége első két napján került megrendezésre – klubunk utánpótlás vezetőedzőjének, Szabados Istvánnak a szervezésében – a legkisebbek (2003-) országos kupája. A TEVA-Gödöllői RC három csapatot nevezett a negyvennyolc együttest számláló eseményre. A résztvevők hármas csoportokba sorolva küzdöttek. Az első helyezettek a PIROS, a másodikak a FEHÉR, a harmadik helyen végzők pedig a ZÖLD bajnokságban folytatták a versengést.

A délelőtt folyamán a ’3’- as csapatunk szolgáltatta a legnagyobb meglepetést, ugyanis a dunakeszi Kőrösi DSE elleni vereség után a Szombathelyi Sportiskola „2”-t óriási küzdelemben 3:2- re legyőzte, így az Abrán Csenge, Kardos Boglárka, Sorompó Kinga, Sógor Petra alkotta négyes nem a ZÖLD, hanem a FEHÉR bajnokságban kezdhette meg a délutánt. Ott ugyan kevesebb sikerélmény várt a csapatra, mint eggyel „lejjebb”, de a röplabdát szeptemberben elkezdő játékosok mindvégig kulturáltan, játékra törekedve, három érintéssel játszottak. Ez sajnos egyelőre több hibázási lehetőséget hordoz magában, ami főleg az egyérintős játékot játszó csapatok ellen megbosszulta magát, így lett vereség például az MTK „2” (1:3) és a Tatabányai RSE (0:3) elleni mérkőzésen is. A lányok végül két győzelemmel és öt vereséggel a 14. helyen végeztek a 16- os mezőnyben, de minden dicséretet megérdemelnek, nagyon szépen játszottak életük első OMK- ján!

Szintén a FEHÉR bajnokságba jutott (-RUNKIL 3:1, -Dunakanyar „1” 0:3 a csoportmeccseken) „2”- es számú négyesünk, amelyben Brandhuber Emese, Nagy Léna, Ruff Patrícia és Saáry Blanka szerepelt. A lányok játéka nagyon ingadozó volt, mégis a legsikeresebben szerepeltek mindhárom gárdánkat egybevéve a saját szintjükön. A Miskolci Sportiskola „2” és az MTK „1” legyőzése után a BRSE „4” elleni vereség ellenére a legjobb nyolc közé jutottak, ahonnan viszont már nem sikerült az elődöntőbe kerülés a BRSE”2” ellen. Ezen a mérkőzésen magukat nagyon alulmúlta a társaság, rengeteg nyitást rontottak és igen keveset mozogtak. A KRA”2”-t 0:1- ről fordítva sikerült legyőzni, egy kicsit javuló játékkal, így az ötödik helyért újra a BRSE „4” következett, akik 3:1- re nyertek délelőtt. Talán, ha akkor sikerül őket legyőzni, a négy közé juthatott volna a csapat, de nem tette. Az ötödik helyért viszont nagyon szépen játszottak a gödöllői kislányok, aki talán a legjobb teljesítményüket nyújtották a két nap alatt, így megérdemelten arattak 3:0- ás győzelmet és szerezték meg az ötödik helyet.

És akkor a Gödöllői RC „1”. Tőlük vártam a legtöbbet. Az egész év során nagyon szépen fejlődtek, technikailag ezen a szinten nagyon stabilnak tűntek, a BRSZ Felkészülési tornákon rendszeresen érmet szereztek együtt is, illetve a csapatokat variálva is, a Szeged Kupán a hatodik helyen végeztek, így talán joggal álmodhattunk nagyot. A kezdés nagyon magabiztos volt: MÁV Előre SC 3:0, BRSE „4” 3:0. Csoportelsőként jutottak a PIROS (a legerősebb) bajnokságba, ahol viszont az úgynevezett „halál” csoportba kerültek. A Kecskeméti Sportiskola „1” elleni vereség (1:3) azt jelentette, hogy a Palota RSC ellen győzni kellett, hogy a legjobb nyolc közé kerüljenek a lányok. Az első két játékban álomszerűen játszott a csapat, így 2:0-al indult a meccs. Sajnos azonban a következő két játszmát egyaránt 2-2 poénnal az igencsak „egyszemélyes” csapatként funkcionáló rákospalotaiak nyerték, aki az ötödik felvonásban meglepték a mieinket „teniszes” stílusukkal és megnyerték a mérkőzést – mint kiderült később az egész kupát is… Szomorú lányok, dühös edzők, sírva fakadó szülők indultak hazafelé szombat este. Másnap azonban a Dunakanyar SE „1” várt a csapatra. Ellenük egy magabiztos 3:0-al újra nyertünk, így a 9-16. helyért a Kőrösi DSE következett (3:1), majd a 9-12. helyért a Vasas „1” elleni derbi, aminek forgatókönyve gyakorlatilag megegyezett a Palota elleniével… 2:0- ról 2:3… Ezután a vereség után úgy hiányzott az egész csapatnak a 11. helyért lejátszott mérkőzés, mint púp a hátra… Újra a délelőtt már 3:0- ra legyőzött Dunakanyar és újra egy ötszettes vereség (…). Így ez a szép reményű gödöllői kvartett (Antal Anna, Háló Rebeka, Stollár Szonja, Vecsey Fanni) végül a 12. helyen végzett. A lányoknak a technikai tudásuk alapján egyértelműen a legjobbak között a helyük, de mentálisan és kondicionálisan rengeteget kell még fejlődni, amit bizonyít még egy érdekes statisztika: a délelőtti meccseken négyből négyszer nyertek, a délután viszont egy győzelem mellé négy vereség párosult, melyek közül három ötszettes…

A szülőknek és az értünk szurkolóknak ezúton is köszönjük a bíztatást, Batiziné timkó Ildikó és Szabados István kollégáknak pedig a rengeteg segítséget!

Az élet persze nem áll meg: rendbe rakjuk a fejeket, felállunk és dolgozunk tovább, hogy jövő hétvégén a kisminikkel kiegészülve is álmodhassunk egyet!

Az OMK szombaton és vasárnap a Szabados István által vezetett minik (2001) küzdelmeivel folytatódik.