Gödöllői Röplabda Club

Utánpótlás Hírek

#általánoshír 2013.09.23

Sikeres „nyitás” jegyében felkészülési tornát nyert Érden az újjáalakuló gyermek csapat Horváth Kristóf vezetésével.

 

A Delta RSE meghívására Érden lépett pályára gyermek (1999-2000- es születésűek) csapatunk. Mivel a tavalyi OGYB bronzérmes gárda tagjainak többsége kiöregedett a korosztályból, a néhány megmaradt, tavaly még kevesebb lehetőséget kapó lány kiegészült a mini bajnokság alap kategória- győztes csapatának tagjaival, illetve érkezett hozzájuk Egerből Csengeri Gréta (Csengeri Petra húga), így gyakorlatilag kijelenthető, hogy a gyermek csapatunk először játszott együtt „nagy pályán”.

A jelentősen kicserélődött társaság első megmérettetése a vasárnapi volt, ahol a házigazdákon kívül a Dunakanyar SE és az immár Benkóné Kőrös Mária által vezetett MTK Budapest volt az ellenfél.

Az első mérkőzésen még igencsak döcögött a játék, amit leginkább az állásrendi hiányosságok okoztak, de szerencsére az előforduló hibák ellenére csapatunk a 2-0-ás kezdés után 2-1-re nyerte első pályára lépését.

A Mátrai Beáta vezette hazaiak ellen az állásokkal kevesebb, a játékkal annál több gond akadt – az első játszmában. A folytatásban azonban a körülményekhez képest álomszerűen és nagyon koncentráltan játszottak a gödöllői lányok, akik biztosan nyerték a második szettet. A harmadik felvonás így döntőnek bizonyult: továbbra is viszonylag pontosan és nagyon lelkesen játszott a Gödöllő! A 21:14- ig tartó lendületet egy érdi időkérés tört meg, ám ez csak annyira volt elég hazai részről, hogy feltornázza magát 23:22- re a Delta, de két out- ütés végül megpecsételte a sorsukat, így a gödöllői hölgykoszorú futhatott boldogan a pálya közepére (25:23, 2-1). Az előzetes találgatások alapján a második éve együtt játszó hazaiakat tartották esélyesebbnek a jelen lévő szakemberek és szülők, de szerencsére sor került a mérkőzésre…

Az MTK ellen az addig kevesebb lehetőséget kapók léptek pályára, akik remek szerváiknak köszönhetően hozták a a nyitó játékot, majd egy szinte teljes sorcsere után a második szettet is kipipálhattuk. A két sor vegyítése viszont valószínűleg megzavarhatta a játékosokat, mert a lelkes városmajoriak érték el előbb a huszonöt pontot a záró felvonásban, így ezt a mérkőzést is 2-1-re nyerte csapatunk.

A torna nagyon hasznos volt, hiszen mindenkinek jutott minimum három játszma játéklehetőség, végre téthelyzetben próbálhattuk ki a gyakoroltakat, valamint játszottunk esélyesként és esélytelenebbként is igen parázs hangulatú mérkőzést. És, hogy mindezt győztesként abszolváltuk, külön öröm, de egyelőre csak hab a tortán!

A csapat legközelebb Gödön lép pályára, október 6- án, a Közép-Magyarországi Bajnokság nyitó fordulójában, október 12- én pedig a tervek szerint egy hazai rendezésű tornával zárja a felkészülését az OGYB első körére.

Az érdi torna végeredménye:

1. TEVA-Gödöllői RC

2. Delta RSE

3. Dunakanyar SE

4. MTK Budapest

A gödöllői csapat tagjai: Tóth Bagi Réka, Rausch Blanka, Filipovics Nóra, Dóra Dominika, Zeller Kinga, Rózsahegyi Krisztina, Csengeri Gréta, Desnoix Juliane, Kovács Anita, Bajnóczi Fruzsina, Kiss Fanni.

Edző: Horváth Kristóf