Gödöllői Röplabda Club

Utánpótlás Hírek

#általánoshír 2013.10.21

Igazán mozgalmas hétvégén vannak túl a gödöllői röplabdás lányok, hiszen szinte a legkisebbektől a legnagyobbakig a pályán voltak.

 

Igazán mozgalmas hétvégén vannak túl a gödöllői röplabdás lányok, hiszen a legkisebbektől a legnagyobbakig, a pályán vagy a pálya mellett, de minden korosztály számára adódott feladat.

Időrendi sorrendben haladva először a hazai rendezésű Pál István Emléktornán pályára lépő mini csapataink kezdték a hétvégét: az eseményről bővebben olvashatnak egy másik cikkünkben. Elöljáróban annyit, hogy mindkét társaság kitett magáért, hiszen a döntőben és a harmadik helyért rendezett mérkőzésen is érintettek voltak, de sajnos nem jött össze sem az arany- sem a bronzérem. Búslakodásra azonban semmi ok, a lányok nagyon szépen röplabdáztak az egész nap során! Említésre méltó, hogy a verseny alatt a sípot a junior- és serdülő csapataink játékosai fújták.

Eközben gyermek csapatunk Veszprémben szerepelt az Országos Gyermek- bajnokság első fordulójában. A gárda célja nem is lehetett más, mint a csoport első helyének megszerzése, mert így egyből a legjobb tizenkettőben találhatja magát, míg másodikként vagy harmadikként ez nehezebb falat lehet.

Sajnos ezen a napon semmi nem jött össze: az első összecsapás „viszonylag” sima volt, ugyanis a Győri DRC nem jelent meg… A hazaiak azonban sajnos 3:1- gyel jobbnak bizonyultak csapatunknál, amelynél sajnos kiütközött a játékrutin hiánya.

A lányok nem játszottak különösebben rosszul, azonban nagyon hiányoztak a biztos befejezések. Ebben nagyon sokat kell javulni, ha a decemberi második körben, hazai pályán, szeretnénk visszavágni az egyelőre erőteljesebb veszprémieknek. A mini torna végére haza is értünk, így annak befejeztével az este hatkor kezdődő TEVA-Gödöllői RC - Vasas Közép-európai Liga meccsre is ki tudtunk látogatni, ahol egy igen fordulatos öt szettes összecsapásnak lehettünk szemtanúi, de sajnos győzni itt sem sikerült.

És eljött a vasárnap: a legkisebbeknek rendezett felkészülési tornával folytatódott az eseménydús hétvége. Két- két kismini és szupermini gárdánkon kívül a KRA és a RUNKIL is eljött Gödöllőre. Utóbbi meg is nyerte a szuperminik vetélkedését, ahol „B” csapatunk második, míg „A” csapatunk a negyedik helyen végzett – hármas körbeverés áldozataként…- az ötcsapatos mezőnyben.

Nagy örömünkre a kismini korosztályban azonban nem talált legyőzőre „A” jelzésű triónk, amely a Gödöllő „B” csapatát 3:0- ra, míg a KRA „A” és „B” együttesét szett hátrányból fordítva győzte le, így a röplabdával egy éve ismerkedő játékosok boldogan haraphattak bele a nyereményül kapott almákba – életük első tornagyőzelme után. A mérkőzéseket ezúttal is az idősebb korosztályokban játszó játékosaink vezették, akiknek ezúttal is köszönjük a segítséget és a kisebbek felé nyújtott bátorításokat!

cikket írta: Horváth Kristóf