Gödöllői Röplabda Club

Utánpótlás Hírek

#általánoshír 2014.01.27

Szombaton Győrben került megrendezésre az OGYB középszakaszának első köre, ahol kiválóan szerepeltek lányaink.

 

Január 25- én, szombaton, Győrben került megrendezésre az OGYB középszakaszának első köre, amelyben korosztályos csapatunk két mérkőzésen lépett pályára. A középszakasz tétje, hogy az alapszakasz csoportgyőzteseivel (Vasas, Békéscsaba, Kecskemét, Eger, Nyíregyháza, Veszprém) kiegészülve kialakuljon az ország 12 legjobb gárdájának elődöntős mezőnye.

A lebonyolítás szerint a csapatokat három ötös csoportba sorsolták, melyekből az első kettő jut az elődöntőbe, míg a többiek a 13-21. helyért küzdhetnek tovább. A felek egyszer mérkőznek meg egymással két torna során.

A Gödöllő ezúttal tehát a győri Jedlik Ányos Középiskolába volt hivatalos, ahol rögtön az előzetesen legerősebbnek tűnő, az őszi szegedi Markovics Kupán bronzérmes (alap kategóriában) Palota RSC ellen kezdett. A lányok nagyszerű rajtot vettek és magabiztosan játszva fokozatosan hagyták el ellenfelüket. Az első szett végjátékára 22-17-tel fordultunk, de aztán egy rosszkor bekövetkező nyitásrontás megbénította a társaságot, így a rákospalotaiak 25-23-ra húzták be az első felvonást. A második játszmát a figyelmetlenség, a sok ki nem kényszerített hiba, a következetlen játékvezetői felfogás, a gödöllői sárga lapot lelkesen tapsoló női válogatott játékos és újabb kétpontos vereség jellemezte (23:25, 0-2). Ami ezután következett, azzal viszont alaposan meglepték a játékosok edzőjüket: lelkesen, labdabiztosan és igen fegyelmezetten kezdtek el röplabdázni. Láttunk szép felugrásos lebegős nyitást, pontot érő hatos támadást, bravúros mezőnyvédekezést és ami különösen dicsérendő, a maradék három szettben összesen két darab nyitásrontást (az öt szett során is csak ötöt!)!

A csapat végül 3-2-re (111:84) fordította meg az összecsapást, bedarálva a legerősebbnek vélt ellenfelet.

A meccsnek 13 órakor lett vége, ezután négy órás (!!) pauza következett a kiírás szerint, ugyanis legközelebb egy órás csúszással 17.05- kor lépett pályára a Gödöllői RC. A túloldalon ezúttal a Szegedi RSE játékosai álltak, akik a Dunakanyar SE elleni 3-0- lal melegítettek. Ez a mérkőzés szerencsére kevesebb izgalmat tartogatott, mint az első, ugyanakkor a szegediek nem adták könnyen magukat és magas centerük pontjainak köszönhetően 9-1-el igencsak bekezdtek. Innen azonban sikerült talpra állni és végül 25-23-ra hozni az első játékot. A folytatás sem ment zökkenőmentesen, de izgulni már nem kellett túl sokat, így 3-0 (75:58) - as gödöllői győzelemmel zárult a nap.

Folytatás három hét múlva Szegeden következik, ahol a két vereséggel kezdő Dunakanyarral, valamint a meglepetésre százszázalékos Győri DRC (vagy inkább Ikrény…) vár a gödöllői társaságra, amely ezúttal igen fontos lépést tett az elődöntőbe jutás felé.

Eredmények:

Győri DRC – Dunakanyar SE: 3-0

TEVA-Gödöllői RC – Palota RSC: 3-2

Szegedi RSE – Dunakanyar SE: 3-0

Győri DRC – Palota RSC: 3-1

TEVA-Gödöllői RC – Szegedi RSE: 3-0

cikket írta: Horváth Kristóf