Gödöllői Röplabda Club

Utánpótlás Hírek

#általánoshír 2013.12.19

OGYB: csoport másodikként várja a folytatást gyermek csapatunk

 

Az elmúlt szombaton az Erkel iskolában fogadta csoportellenfeleit gyermek csapatunk az Országos Gyermek Bajnokság alapszakaszának 2. tornáján. Az első, októberi veszprémi randevú nem sikerült túl szépre, 3:1-es vereség a házigazdáktól, illetve egy 3:0-lal jóváhagyott siker a mérkőzésektől távolmaradó Győri DRC- vel szemben. Azóta eltelt csaknem két hónap, a lányok igen szorgalmasan készültek arra, hogy mindkét mérkőzésüket megnyerve a csoportgyőzelemre törnek.

A Győr volt az első ellenfél, akik ugyan most eljöttek, de csak fél órával a kezdés előtt érkeztek meg… Mégis furcsállták, hogy játékosaink már az ütéshez készülődtek, amikor ők még csak kézbe vették a labdákat… Egyikük aztán gyorsan meg is sérült, de szerencsére nem komolyan, így pályára tudott lépni, igaz először csak a kispadra ültette az edzőnőjük. Talán maga helyett tette ezt, mert őt viszont a játékvezetők nem engedték oda, ugyanis nem rendelkezett a szükséges edzői licenccel. Ezt is nagy felháborodást okozott a túloldalon, de szerencsére időben elindult a meccs, amelyet igen nyögvenyelősen, rengeteg „ki nem kényszerített” hibával és szervarontással, de 3:1- re sikerült behúzni az ikrényiekkel megerősített győriek ellen. Az elvesztett játszma azonban azt jelentette, hogy a veszprémieknek 3:0-lal kell visszavágni, hogy számolgathassunk a csoportelsőséget illetően… Ekkor azonban jött a nagy meglepetés: a Veszprém 3:0- ra, simán kikapott a Győrtől! Csapatunk kapott egy nagy esélyt: nem kell számolgatni a bakonyiak ellen, győzni kell! Ahogy a veszprémi lányok játszottak, minden adott volt az ünnepléshez… Erre a mérkőzésre készültünk két hónapja. Kis túlzással minden második mondatunkban megemlítettük leendő ellenfelünket és játékát. Most lemérhettük, sikerült-e utolérni őket!

Ellenünk azonban felszívták magukat és már az első játszmában látszott, hogy ez egy másik Veszprém, mint háromnegyed órával ezelőtt. Felváltva estek a pontok, de végig a kezünkben volt az irányítás, még egy állásrendi hiba is minket segített, de sajnos pár pontra rá, mi is elkövettünk egyet, ami összezavarta a csapatot, fordított az ellenfél és végül négy poénnal megnyerte a szettet (21:25, 0:1). Szerencsére a lányok a folytatásban sokkal koncentráltabban röplabdáztak, így egy szorosabb és egy simább játszmagyőzelemmel fordítottak (25:22, 25:18, 2:1). A negyedik felvonásig tartott a lendület. Ezt simán hozta ellenfelünk (14:25, 2:2), így a döntő szett egyfajta „aranyszetté” is változott: jól kezdődött. Nem volt nyitásrontás, befejeztük a támadásokat, szereztük a pontokat. Akár négy pont előnynél is tarthattunk volna a térfélcserénél, azonban csak kettő lett belőle (8:6). Parázs hangulatú meccsé alakult az összecsapás: a szülők és barátok hangosan szurkoltak, a csapatok lelkesen feszültek egymásnak, az edzők pedig feszülten lelkesítették csapataikat J Sajnos ez a veszprémi kolléganőnek sikerült jobban, át is vették a vezetést, sőt nagy előnnyel meccslabdához is jutottak (10:14). Ezt ugyan faragtuk még két ponttal, de amikor újra felcsillant a gödöllőiek számára a remény, kaptunk egy ászértékű szervát, ami eldöntötte a csoport végeredményét. (12:15, 2:3).

Ezek után sajnos nagyon nehezen ment az elpakolás: a lányok nagyon csalódottak voltak, hiszen ők is tudták, hogy elsőként egyenes ágon juthattak volna a legjobb tizenkettő közé. Másodikként viszont újabb két torna vár rájuk, ahonnan talán még nehezebb lesz ezt elérni… Többségük hozzáállásán és munkáján azonban látszik, hogy rengeteget áldoznak ezért a sportágért, illetve azért, hogy sikereket érhessenek el, így biztosak lehetünk abban, hogy állnak a kihívás elé és megpróbálkoznak a rájuk váró szép feladattal.

Eredmények (a két torna összesítése):

TEVA-Gödöllői RC – Győri DRC: 3-0, 3-1

Veszprémi ESC – Győri DRC: 3-0, 0-3

TEVA-Gödöllői RC – Veszprémi: ESC 1-3, 2-3

A csoport végeredménye:

1. VESC

2. TEVA-Gödöllői RC

3. Győri DRC

TEVA Gödöllői RC:

Tóth Bagi Réka, Rausch Blanka, Csengeri Gréta, Zeller Kinga, Rózsahegyi Krisztina, Kovács Anita, Bajnóczi Fruzsina, Desnoix Juliane, Dóra Dominika, Tóth Szandra, Kiss Fanni.

Edző: Horváth Kristóf