Gödöllői Röplabda Club

Utánpótlás sikerek

#általánoshír 2014.05.02

Szinte egész nap pattogott a röplabda a Hajós iskolában, ahol délelőtt és délután két pályán a Budapesti Röplabda-szövetség szupermini korosztályos felkészülési tornái zajlottak, miközben gyermek csapatunk a harmadik pályán a Közép-Magyarországi Regionális Bajnokság keretei között fogadta két ellenfelét.

 

Szinte egész nap pattogott a röplabda a Hajós iskolában, ahol délelőtt és délután két pályán a Budapesti Röplabda-szövetség szupermini korosztályos felkészülési tornái zajlottak, miközben gyermek csapatunk a harmadik pályán a Közép-Magyarországi Regionális Bajnokság keretei között fogadta két ellenfelét abban a reményben, hogy két győzelemmel megerősíti helyét a tabella élén.

A legkisebbeknél két csapattal indult klubunk. Délelőtti négyesünk nagyszerűen kezdett és három győzelemmel (-KRA „A”, -Dunakanyar SE „B”, -MTK „A”) a csoportja élén végzett, így döntőt játszhatott a másik kvartett élén végző Delta „A” ellen. A legjobban ugyan ekkor játszottak a gödöllői reménységek, azonban az érdiek még így is túl nagy falatnak bizonyultak, így végül ezüstérem került a kislányok nyakába.

A gyermek csapat eközben a Budaörs gárdája ellen szerepelt. A heti edzéseken mutatott formának megfelelően sajnos igencsak döcögött a játék, de a három játszmás győzelem nem forgott veszélyben még úgy sem, hogy minden játékosunk minimum egy szettnyi lehetőséget kapott. A Budaörs viszont láthatóan jól bemelegedett, hiszen két szett előnnyel nyitottak következő ellenfelük, a Közgáz SC ellen. A kezdeti lendületük azonban nem volt elég és végül öt játékban a budapestiek bizonyultak jobbnak.

Mire a mérkőzésnek vége lett, már délutáni szupermini csapatunk is túl volt az első pályára lépésén, amelyen a Kertvárosi SE „A” csapatát múlták felül nagyon simán, így volt idő a Közgáz ellen játszó gyermek csapatunknak viszonozni a szurkolást. A mérkőzés nem indult valami jól, hiszen játékban ott folytatták a lányok, ahol a Budaörs ellen abbahagyták, vagyis görcsösen, sok hibával röplabdáztak, így Lestár László csapata jutott előnyhöz. Szerencsére azonban a folytatásban a gödöllőiek fordítani tudtak és, ha nehezen is, de 3:1- re behúzták az összecsapást, aminek köszönhetően az eddig lejátszott tizenegy mérkőzést követően egy vereséggel továbbra is vezetik a bajnokságot. Az utolsó forduló Szentendrén lesz május 24- én, ahol a Dunakanyar SE, a Közgáz „B” és a szintén egy vereséggel álló Delta ellen szerezheti meg a regionális bajnoki címet a gyermek csapat.

A gyermek csapat hat óra magasságában végzett, a szupermini torna a „függöny túloldalán” azonban ekkor még javában zajlott: kislányaink a nagyon lelkes Delta „B” ellen arattak éppen egy küzdelmes, de 2:0- ás győzelmet, így hasonlóan a délelőtti csapathoz, a délutániak is csoportelsőként várhatták a döntőt. Ellenfelük az MTK „B”- t és a Kertvárosi SE „B”- t legyőző KRA „B” volt. Az „akadémisták” ellen nem kellett sokat izgulni, inkább a viszonylag sok nyitásrontás okozott bosszúságot. A második szettre azonban előreléptek a lányok e tekintetben is, így este háromnegyed hétkor boldogan vehették át az aranyérmeket.

Gödöllői szempontból eredményes napon vagyunk túl, hiszen a lejátszott kilenc mérkőzésből csak a délelőtti döntőt veszítettük el, illetve az eredményességen túl elmondhatjuk, hogy ez a nap nagyon jól szolgálta a játékosok felkészülését a május 1-2- i Országos (Szuper)Mini Kupára.

TEVA-Gödöllői RC gyermek csapat: Tóth Bagi Réka, Kiss Fanni, Filipovics Nóra, Rausch Blanka, Csengeri Gréta, Zeller Kinga, Szabó Eszter, Kovács Anita, Bajnóczi Fruzsina, Benedek Zsófia, Scelsa Elisa, Tóth Szandra.

Edző: Horváth Kristóf

TEVA-Gödöllői RC szupermini (délelőtt): Stollár Szonja, Háló Rebeka, Nagy Léna, Saáry Blanka.

TEVA-Gödöllői RC szupermini (délután):Vecsey Fanni, Antal Anna, Brandhuber Emese, Ruff Patrícia.