Gödöllői Röplabda Club

Vendégsiker a rangadón

#általánoshír 2022.04.22

Óriási lépést tett a női röplabda Extraligába való feljutásért a MÁV Előre-Bericap azzal, hogy Monoron 3:0-ra legyőzte a címvédő Gödöllőt.

 

Szerencsés-Miklai Zsanették így már hat ponttal előzik meg az üldöző, egy meccsel kevesebbet játszó TFSE-t, míg a gödöllőiek már matematikailag sem ismételhetik meg tavalyi első helyüket.

 

 

Női NB I. rájátszás, felsőház:

Gödöllői RC – MÁV Előre-Bericap 0:3 (–21, –17, –19)

Monor, 85 néző.

V:  Halász T., Bátkai-Katona.

GÖDÖLLŐ: Boros 4, Ratkai 11, Mikus 4, Sánchez Pérez 7, Császár 7, Kovács E. 5. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Sorompó, Máthé-Barabássy, Barta. Vezetőedző: Szalay Attila.
MÁV ELŐRE: Yaimaris 4, Tóth J. 12, Csabai 6, Szerencsés-Miklai 18, Karnyickaja 5, Kiss L. 4. Csere: Sebestyén, Borostyán (liberó), Szilágyi. Vezetőedző: Nagy Fanni.
Edzői értékelés
Szalay Attila:
 – A szezon közepén történt sérülések nagyon megviselték lelkileg a csapatot, és egyszerűen nem hisszük el, hogy győzhetünk. A hullámvölgyekből nehezen tudunk kijönni, és az igazán fontos pontoknál megremeg a kezünk. El kell érnünk, hogy ismét hinni tudjunk magunkban.
Nagy Fanni: – Örülök, hogy a tét ellenére a lányok nagyon felszabadultan és pontosan tudtak játszani, ennek köszönhető a 3 pontos győzelem. Persze a rájátszás most lesz csak igazán izgalmas, holnaptól már készülünk a jövőheti TF elleni találkozóra.

Az állás: 1. MÁV Előre-Bericap 14 pont (4 mérkőzés), 2. TFSE 8 (3), 3. Gödöllői RC 5 (4), 4. Budaörsi DSE-Emericus 0 (3)

Következő mérkőzésünk ismét hazai pályán lesz május 1-én, 17 órakor a Budaörs ellen.