Gödöllői Röplabda Club

Vereség Budaörsön

#általánoshír 2022.11.26

Negyedik idegenbeli mérkőzésén negyedik vereségét szenvedte el felnőtt csapatunk, amely ezúttal Budaörsre látogatott, keretünkből ezúttal Kardos Boglárka hiányzott.

 

Női NB I Liga, 5. forduló:

Budaörsi DSE-Emericus – Gödöllői RC 3:0 (22, 24, 18)

Budaörs, 80 néző. V: Varga A., Bibók.

BDSE: Pisák L. 1, Horváth P. 19, Hernády 5, Pisák F. 9, Tátrai Zs. 7, Merza 4. Csere: Ujvárosi (liberó), Jakab, Darvas 2. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.

GRC: Boros 3, Halla P. 5, Borsos L. 6, Kovács E. 3, Bútor 8, Nagy V. 6. Csere: Maurer (liberó), Máthé-Barabássy 2, Sorompó, Vas 1, Szerencsés. Vezetőedző: Szalay Attila.

Edzői értékelés

Szalay Attila: – A statisztikánk elég jól mutatja a mai teljesítményünket.

 

Az első szett közepéig ugyan tudtuk tartani a lépést a házigazdákkal, akik azonban ezt követően 10:9-ről 21:13-ra tudtak meglépni. Ugyan sorozatos hibáiknak köszönhetően sikerült visszazárkózni két pontra, de már túl későn, s végül harmadik szettlabdájukat értékesítették.

A második játszmát viszont jól kezdték lányaink és 12:7-re is vezettek, de ekkor megint jött egy hullámvölgy és 13:13-nál már egyenlő volt az állás. A hazaiak át is vették a vezetést és két-három ponttal végig vezettek, de aztán megint sikerült két szettlabdát hárítani, így 24:24-nél egál volt. Sajnos ezt követően visszaköszönt a gyenge támadásbefejezésünk és végül a budaörsiek két újabb ponttal a második szettet is behúzták.

A harmadik játszmában 10:10 után produkáltak a hazaiak egy 7:1-es sorozatot, s miután ezúttal nem sikerült visszazárkózni, ez a hullámvölgy gyakorlatilag el is döntötte a játszmát. Mindkét csapat rengeteget hibázott, a mieink 29 pontot ajándékoztak az ellenfélnek, de a sorsunkat a nagyon gyenge támadáshatékonysági mutató (122 kísérletből mindössze 29 pont – ez 24 százalék, azaz minden negyedik támadásunkból született pont) pecsételte meg.

A csapat legeredményesebb játékosa az ezúttal nyitásfogadó 4-es ütőként játszó Bútor Anna lett 8 ponttal, Borsos Lili és Nagy Viktória 6 pontig jutott, míg a túloldalon Horváth Petra 19, Pisák Flóra pedig 9 pontot szerzett.