Interjú
2020.12.21. 17:12Horváth Kristóffal, a Gödöllői RC utánpótlás vezetőedzőjével értékeltük ezt a nehéz évet up-szemmel egy interjú keretében.
- Hogy bírod az edzés- és meccsmentes életet?
- Természetesen nagyon hiányoznak az edzések és a mérkőzésekkel járó adrenalin többlet, de hoztunk egy nehéz döntést a kollégákkal és a klubvezetéssel, amivel tudtuk, hogy sok gyermeknek fogunk szomorúságot okozni, de bíztunk benne, hogy többen vannak azok, akik támogatnak ebben bennünket, mint az ellenzők. Minden az egészség megóvása miatt történt, történik! Nehéz a szülőknek azt látni és elfogadni, hogy gyermekük szomorú, csalódott, de biztos sikerül megértetni vele, hogy mi miatt kell most - egyelőre - két hónapot a röplabdázás nélkül lenni. Rengeteg helyen megfertőződhetünk így is, az általános iskolások pedig még több rizikófaktornak vannak kitéve, mint például a középiskolások. Már az utánpótlás-bajnokságoknak sem volt semmi értelme, annyi lemondás, foghíjas forduló volt, hogy komolytalanná, tervezhetetlenné vált az egész. Itt jegyzem meg: a GRC összes csapata az utolsó pillanatig pályára lépett az utánpótlás bajnokságokban és minden erőnkkel azon leszünk, hogy január 15. után is lehessen velünk számolni.


- Mentálisan a gyerekek milyen formában lesznek meglátásod szerint a (a tervezett) január 4-én újrainduló edzéseken?
- Biztos nagyon motivált lesz a többségük, mert tényleg nagyon hosszú időt hagytunk ki, hosszabbat, mint a nyári szünetben.
Szép számmal vettek részt az utánpótlás játékosaink és szüleik az adventi vásárunkon, ami számomra egy jó visszajelzés volt azzal kapcsolatban, hogy kötődnek hozzánk, a sportághoz és a klubhoz. Mindenkit visszavárunk!


- Melyik korcsoportokban vagyunk legesélyesebbek az országos döntőbe való jutásra?
- Erre most nehéz válaszolni, főleg, hogy sok klub nem hagyta abba az edzéseket. Biztos lesz lemaradásunk velük szemben, de nem állunk ki senki ellen feltett kézzel! Én azért bízom abban, hogy egy-két csapatunk ebben a szezonban is az országos döntők résztvevője lesz!


- A felnőtt idei pazar szereplése mennyire lépett meg?
- Igazság szerint bíztam benne, hogy jól fog szerepelni felnőtt női csapatunk. Az látszott, hogy a kezdő sor erős lehet, de örömmel láttam, hogy a kispadról beszállók is hozzá tudtak tenni a meccsekhez. Hajós Alíz leigazolásával pedig tovább nőttek a variációs lehetőségei Szalay Attila kollégámnak. Büszkék lehetünk a lányokra, hiszen a gárda nagy része az utánpótlás csapatainkban pallérozódott. Nagyon szurkolok nekik a folytatásban is!


- Mit vársz a 2021-es évtől?
- - Hát, a 2020-asnál csak jobb lehet....

ADÓ 1 százalék!
TÁMOGATÓINKEGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK