Egy szebb év reményében
2020.12.31. 10:12Az idei esztendő mindenkinek új helyzetet teremtett. Sajnos a koronavírus meghatározta az egész sportélet menetét, ez alól a röplabda se volt mivétel.


Márciusban felfüggesztették a bajnokságokat. A Gödöllőt is fájóan érintette ez a bejelentés, hiszen felnőtt csapatunk felfelé ívelő szériában volt, U15-ös együttesünk pedig 18 győzelemmel és 1 vereséggel nyerte az OGYB alapszakaszát. Az edzői stáb igyekezett a lányokat a lehető legjobb formában tartani online, otthoni edzésekkel, bár tény, hogy ez nem tudta helyettesíteni a valódi tréningeket. Az immár hagyománnyá vált röplabdás bál is elmaradt sajnos.


A tavaszi első hullámot követően egy strandröplabdában GRC sikerektől hangos nyáron vagyunk túl, melynek csúcspontja Vecsey Fanni sikere volt, aki 17 évesen és egy hónaposan minden idők legfiatalabb felnőtt magyar strandröplabda bajnoka lett.
Ezután a szokásos termi alapozás elindult minden korosztályban augusztusban, és nagy reményekkel vágtunk neki a 2020/2021-es szezonnak. Október végén rendeztük meg az
I. Körösfői László emléktornát (a képen Laci bácsi két lánya látható egyesületünk vezetője mellett). A gödöllői röplabdázás emblematikus alakja bő egy éve nincs közöttünk, munkásságát és emlékét azonban mindig őrizni fogjuk.

Az őszi szezon során NB I-es csapatunk álomrajtot vett, egymás után nyerte a mérkőzéseket. Azonban a járvány újra közbeszólt, meccsek, up tornák sora maradt, majd bekövetkezett az, amit nagyon nem szerettünk volna, novemberben ismét leállt a felnőtt bajnokságon kívül minden sorozat. Klubunk ráadásul az utánpótlás edzéseket is felfüggesztette. A döntést nem volt könnyű meghozni, de az egészség mindennél fontosabb számunkra. Ezúton is szeretnénk megköszönni a frontvonalban lévők, elsősorban az egézségügyben dolgozók hónapok óta tartó emberfeletti munkáját,
A járványügyi protokoll betartása mellett szép számmal vettek részt az utánpótlás játékosaink és szüleik az adventi vásárunkon, ami egy jó visszajelzés volt azzal kapcsolatban, hogy kötődnek hozzánk, a sportághoz és a klubhoz.


Barta László klubelnököt kértem, hogy értékelje az idei évet:
„Felemás év volt 2020, amit meghatározott a COVID anyagi és sportolási lehetőség szempontjából is. A GRC-ben idén kb. 150 gyerek edz manó (10 éves) korosztálytól az U21-ig, amit megkoronáz a felnőtt együttes. Komoly feladatunk az utánpótlás nevelése, de nem csak ezzel akarunk foglalkozni. A felnőtt csapat a példaképünk, szükség van rájuk, hiszen így láthatják a gyerekek is, hogy van útjuk, és van miért dolgozniuk. Ráadásul a klub múltja is kötelez. Úgy gondolom, az elmúlt 3-4 év legjobb csapata állt össze, mind hangulatban, mind gondolkodásban és teljesítményben. Remélem tudunk komoly meglepetést okozni az NB I-ben.
Tavasszal szövetségi szinten 30 százalékkal kevesebb TAO-gyűjtést engedélyeztek. Utána is voltak szigorítások, és a teljes működéshez szükséges összeg fele nem gyűlhetett össze. Szerencsére 2021-re jobb híreink vannak. Januártól újra lehet társasági adót gyűjteni, májusig. Ez segít abban, hogy az idei kieséseket pótoljuk. Az egyesület legfontosabb bevételi forrása ez, amit nyereséges cégektől gyűjthetünk. Ebben a nehéz helyzetben fontos, hogy Önök is segítsenek ilyen cégek felkutatásában.
Egészségben és GRC győzelmekben gazdag, boldog új évet kívánok mindenkinek! Nagyon bízom benne, hogy hamarosan találkozhatunk a mérkőzéseken!”


(szerző: Árpás Géza)
(fotó: Berze Csaba)
ADÓ 1 százalék!
TÁMOGATÓINKEGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK