Könnyed siker
2021.02.20. 23:02Tovább tart a Gödöllő és az Eötvös versenyfutása az Extraliga osztályozóért.


NB I. Liga, alapszakasz, 13. forduló:
Gödöllői RC – Jászberény VT 3:0 (13, 16, 12)

Tungsram csarnok, zárt kapus mérkőzés.
V: Kulcsár, Csizmarik.


GRC: Tóth-Bagi 1, Kökény P. 8, Bajnóczi 7, Misonova 5, Ratkai 12, Kovács E. 4. Csere: Ferenczi, Barta (liberók), Hajós 8, Sorompó 1, Saáry 3. Vezetőedző: Szalay Attila. Másodedző: Wirnhardt Bence. Masszőr: Árpás Géza.
JVT: Csabai 3, Csiki, Imre, Kocsmár 1, Nagy O. A. 8, Faragó F. 1. Csere: Lagzi-Kovács, Mizsei (liberók), Juhász V., Sléder 5, Berényi, Hajdu 2. Vezetőedző: Deme Gábor.


Két mérkőzést játszottak szombaton a női, NB I-ben. A Gödöllő a Tungsram csarnokban győzte le magabiztosan a sereghajtó Jászberényt, míg az Eötvös DSE idegenben az utolsó előtti PEAC-ot. A két csapat a jövő héten az Extraliga osztályozót érő harmadik helyért csap majd össze.
Tíz mérkőzés alapján a Gödöllői RC csapata 20 ponttal, 24-13-as szett- és 834-661-es pontaránnyal az NB I. Liga alapszakasz-táblázatának 3. helyét foglalja el.


Szalay Attila: – Nagy szükségünk volt erre a három pontra, hogy a továbbiakban is játékban maradhassunk.
Tóth Gábor: – Egy motiváltan, jól játszó Gödöllő ellen jól kezdtünk, azonban ismét kiütközött az a rutintalanságunk, hogy rengeteg nyitást rontottunk. Ezzel megpecsételtük a sorsunkat. Nyitásfogadásban kifejezetten jól teljesítettünk és a mezőnyjátékunk is rendben volt. Hajdu Lili, Sléder Kitti magas színvonalon röplabdázott, valamint Nagy Orsi teljesítményével is elégedett voltam.
A forduló másik mérkőzésén:
PTE-PEAC – DSZC-Eötvös DSE 0:3 (–23, –13, –18)

Pécs. V: Selega, Kiss Z.

PTE-PEAC: Hoffmann 2, Újhelyi 4, Kalmár 2, Duduka 5, Tóth T., Szedmák 18. Csere: Hegyi, Székely (liberók), Pokó, Marton, Merkler 1, Petőfi 2. Vezetőedző: Horváth Alexandra.
EÖTVÖS: Vaida 23, Fehér A. 7, Takács D. O. 3, Máté 6, Young 9, Tóth K. 3. Csere: Papp Cs. (liberó), Korompay, Béni 4. Vezetőedző: Szombathy András.
Edzői értékelés
Horváth Alexandra: – Egész héten úgy készültünk, hogy egy kemény mérkőzésünk lesz. A fiatal Kaposvári játékosokkal kiegészülve nagyon jól kezdtük a meccset, de sajnos Vaida Beáta nyitásaira, támadásaira nem találtuk az ellenszert, s ezzel megpecsételődött a sorsunk. A 2. és 3. szettben is nagyon döcögött a nyitásunk és a nyitásfogadásunk, így sajnos nem sikerült meglepnünk az ellenfelünket. Mindegyik szettben voltak nagyon jó periódusaink, ahol fegyelmezett, lelkes játékot mutattunk, s erre kell építenünk.
Szombathy András: – Kicsit késve érkeztünk, rövidebb lett a melegítésünk, talán ez nyomta rá a bélyegét az első szettre. A másodikban főleg eredményes nyitásainknak köszönhetően tudtunk nyerni. A harmadik játszmában néhány hiba is becsúszott a játékunkba, de az akarattal nem volt gond, és végül ez győzelmet eredményezett.

ADÓ 1 százalék!
TÁMOGATÓINKEGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK