Parádés győzelem
2021.02.27. 19:02Ratkai Panni vezérletével - aki 28 pontot szerzett - négy szettben múltuk felül az Eötvös DSE együttesét, és bekerültünk a rájátszás felsőházába.
fotó: Werkman Viktória

NB I. Liga, alapszakasz, 12. forduló:
Gödöllői RC – DSZC-Eötvös DSE Derecske 3:1 (–22, 19, 12, 18)

Tungsram csarnok, zárt kapus mérkőzés.
V: Vigh Andrea, Tillmann Gyula.


GRC: Misonova 14, Ratkai 28, Ince 4, Tóth-Bagi 1, Kökény P. 21, Kovács E. 6. Cserék: Maurer (liberó), Hajós, Sorompó, Bajnóczi 3. Vezetőedző: Szalay Attila. Másodedző: Wirnhardt Bence. Masszőr: Árpás Géza.
Eötvös: Vaida 21, Fehér A. 3, Takács D. O. 4, Máté 9, Young 6, Tóth K. Csere: Fehérvári (liberó), Béni 1. Vezetőedző: Szombathy András.


Teljes fordulót játszottak szombaton a női NB I-ben. Az Extraliga osztályozóba kerülésről döntő rangadót a vendég Eötvös kezdte jobban – a találkozó után az Év strandröpladázójának járó díjat is átvevő – Vaida Beáta vezérletével, ám a házigazda Gödöllő, többek között a 18 éves Ratkai Panna 28 pontjával végül megfordította a találkozót és biztosította helyét az első három között.

Tizenegy mérkőzés alapján a Gödöllői RC csapata 23 ponttal, 27-14-es szett- és 931-735-ös pontaránnyal az NB I. Liga alapszakasz-táblázatának 3. helyét foglalja el. Jövő szombaton zárul az alapszakasz a Budaörs ellen (március 6. 17 óra) immár tét nélkül, hiszen a mai mérkőzésen biztossá vált, hogy a rájátszás felsőházában folytatjuk.


Szalay Attila: – Gratulálok a lányoknak! Egy jól felkészült és lelkesen játszó ellenfelet sikerült legyőznünk. Nagy tétje volt a mérkőzésnek és az első szett kivételével sikerült is ezt a terhet elviselnünk. A fegyelmezett és koncentrált játék a végén meghozta a sikert.
Szombathy András: – Az első egymás elleni mérkőzésünkön nagyon kikaptunk a Gödöllőtől. Ahhoz képest sokkal nagyobb ellenállást tanúsítottunk, szettet is nyertünk. A második szettől kezdve kevesebb támadást tudtunk felépíteni, és átvette a játék irányítását ellenfelünk.


fotó: Werkman Viktória

ADÓ 1 százalék!
TÁMOGATÓINKEGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK