Vecsey elismerése
2021.02.28. 08:02Átvették díjaikat a 2020-as év legjobb női strandröplabdázói, a párosban gödöllői érdekeltség is volt. A lányok sikerében Karádi Zoltán áldozatos munkája is benne van.
Vecsey Fannitól sokat várunk az idei nyáron is (fotó: Werkman Viktória)

A koronavírus-járvány miatt tavaly decemberben elmaradt a Magyar Röplabda Szövetség hagyományos évzáró díjátadó gálája. Az év legjobb női strandröplabdázóinak járó díjakat a szombati Gödöllői RC–Eötvös DSE győztes mérkőzés után adta át Ludvig Zsolt főtitkár.


A tavaly felnőtt bajnoki címet szerző női páros tagjai közül Vaida Beáta pályára is lépett az Eötvös DSE színeiben a tegnapi találkozón, míg párostársa, a 17 évesen az eddigi legfiatalabb felnőtt ob-győztes Vecsey Fanni a Gödöllői RC saját nevelésű strandröplabdázója.

A gödöllői tehetség a tavalyi strandidény kezdete előtt alig pár hónappal állt össze új párjával. A megkurtított szezonban összesen három tornát rendeztek: ezeken Fanni és Bea az összes meccsét megnyerte!

Vecsey Fanni: „Ez nagyon jó eredmény, viszonylag stabilan tudtunk végig játszani. Azért voltak nagyon szoros meccseink, a csepeli döntőben például három szettben győztünk, úgyhogy a hullámvölgyek minket sem kerültek el. Mindig úgy mentünk oda, hogy minden egyes meccsen oda kell tennünk magunkat, így mindegyiket be is tudtuk húzni. Bea sokáig Romániában játszott profiként, február környékén jött Magyarországra. Debrecenbe igazolt terembe, de amikor minden leállt, úgy döntött, kijön strandra. Karádi Zoltán segített nekünk egymásra találni: Bea lejött Gödöllőre egy bemutató edzésre, több lehetséges blokkoló is ott volt, végül úgy döntött, engem választ. Eléggé hirtelen kerültünk össze, de ahogy haladtunk előre, egyre több meccset játszottunk, egyre jobban összeszoktunk, éreztük egymást a pályán. Éreztük, hogy nagyon jók lehetünk, de azt nem tudtuk, mire számítsunk.”

A 2020-as legjobb férfiversenyzőknek járó díjakat a tervek szerint a jövő vasárnapi K&H férfi Magyar Kupa döntőt követően adják majd át.

ADÓ 1 százalék!
TÁMOGATÓINKEGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK