Újabb győzelem
2021.03.21. 21:03Minden várakozást felülmúlt az NB I. Liga rájátszás felsőházának első köre, a mérleg két meccsen két gyózelem és öt pont.
Irena Mishonova (bolgár) 19 pontjával a legeredményesebb gödöllői játékos lett a mai mérkőzesn

NB I. Liga, rájátszás, Extraliga kvalifikáló kör, 2. forduló:
Gödöllői RC – MÁV Előre Bericap 3:0 (20, 24, 22)

Budapest, Tungsram csarnok.
V: Adler László, Horváth Miklós.

GRC: Ratkai 5, Kovács E. 5, Tóth-Bagi 5, Kökény P. 14, Ince 8, Misonova 19. Cserék: Maurer, Faragó (liberók), Hajós 3, Sorompó, Saáry 1, Bajnóczi. Vezetőedző: Szalay Attila. Másodedző: Wirnhardt Bence. Masszőr: Árpás Géza.
MÁV: Kiss A. 2, Haase 10, Ancsin, Durdanovics 20, Hackl 3, Sólyom 4. Csere: Kovács E., Deli-Germann (liberó), Borostyán. Vezetőedző: Farkas Mihály


Szalay Attila: – Gratulálok a LÁNYOKNAK! Nagyon büszke vagyok rájuk. A mérkőzés elejétől kezdve nyugodtan és koncentráltan tudtak játszani. Kritikus pillanatokban is higgadtak maradtak, a változtatásokra pedig képesek voltak azonnal reagálni. A cserék is jól szálltak be a játékba és hozzá tudtak tenni a csapat sikeréhez. Elismerést érdemel az ellenfelünk is. A több tényezős nehéz helyzetük ellenére is szívvel és lélekkel tudtak küzdeni nagyon megnehezítve a dolgunkat.
Ancsin Kitti: – Nehezen tudok bármit is mondani, nagyon sajnálom, hogy így alakult ez a hétvége! De megyünk tovább, mert még nincs vége! Gratulálunk a Gödöllőnek!


A pénteki TFSE elleni drámai siker során megmutatták a lányok, hogy a helyén van a szívük, hiszen 0:2-es állásnál se adták fel, és a legvégsőkig küzdöttek. Ennek pedig meg lett az eredménye, az idei bajnoki szezonban harmadszorra is döntő játszmában sikerült megverni a fővárosi gárdát. Szombaton egy laza átmozgató edzést tartott Szalay Attila vezetőedző, közben Árpás Géza masszőr próbálta regenerálni a lányokat, ezt követően egy rövid videózás következett, melyben a szakmai stáb próbálta taktikailag felkészíteni a csapatot a vasárnapi mérkőzésre.

Nem megszokottan indult a találkozó, hiszen a MÁV Előre edzőjének, Farkas Mihálynak az eltiltása miatt csak a lelátóról adhatott instrukciókat játékosainak. A gödöllői hölgykoszorú rögtön magához ragadta a kezdeményezést. Az edzői utasításokat szigorúan betartva, rendkívül fegyelmezett játékkal és kevés hibával sikerült behúzni a nagyon fontos három pontot. Ezzel a győzelemmel sikerült visszavágni a fehérváriaknak az alapszakaszban elszenvedett két vereségért.

A Gödöllői RC csapata 5 ponttal, 6-2-es szett- és 193-173-as pontaránnyal az 1. helyen áll a rájátszás minitabelláján. Folytatás két múlva a TFSE otthonában.


Árpás Géza jóvoltából a Gödöllői RC facebook oldalán tudták követni nézőink a rangadót


A csoport állása: 1. Gödöllő 5 pont, 2. TFSE 4, 3. MÁV Előre Bericap 0

2021.04.02., 18 óra
TFSE – Gödöllői RC
helyszín: Budapest, Győri út 13. (TF 'D' terem)

2021.04.03., 18 óra
Gödöllői RC – MÁV Előre BERICAP
helyszín: Budapest, Győri út 13. (TF 'D' terem)


(fotók: Werkman Viktória)ADÓ 1 százalék!
TÁMOGATÓINKEGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK