Cikk a GRC-ről
2021.04.07. 11:04Az idei parádés bajnoki szereplés évek óta nem látott siker. Ebben nagy szerepet játszik a gödöllői utánpótlásnevelés is. Az utanpotlassport.hu cikkét közöljük.


A nagy hagyományokkal bíró Gödöllői RC női röplabdacsapata kifejezetten fiatal kerettel küzd az NB I rájátszásában. Hiába a játékosok fele utánpótláskorú még, a gárda így is nagyon közel került a másodosztály bajnok címéhez, továbbá az élvonalba jutáshoz.


A másodvonalnak számító NB I-es női röplabda-bajnokság alapszakaszában első három helyen zárt TFSE, MÁV Előre és a Gödöllői RC csapata küzd a rájátszásban a bajnoki címért, illetve az élvonalba jutásért. A lebonyolítási rendszer szerint mind a három csapat rendez egy-egy minitornát a három gárda részvételével, és a három hétévége összesített eredménye dönti ki juthat fel a legjobbak közé.

A TFSE és a Gödöllő otthonában lejátszott mérkőzések után a székesfehérvári MÁV Előre együttese győzelem nélkül áll, így ők elvesztették esélyüket a bajnoki címre. Az Extraligába kvalifikáló kör nyertesének ki léte mindenképpen a fővárosiak és a GRC alakulata között fog eldőlni, akik négy találkozó után azonos mérleggel és azonos szettaránnyal is állnak. Egymás elleni összecsapásaikon mindkét esetben a hazai együttes (először a GRC, második alkalommal a TFSE) diadalmaskodott öt játszmás kiélezett csatában.

A hét juniorkorú játékossal - akik közül hárman még ifi korúak - vitézkedő gödöllőiek edzőjét, Szalay Attilát kértük, hogy értékelje csapata eddigi teljesítményét.

„Nagyon meg vagyok elégedve a lányok teljesítményével az eddigiekben. Voltak nehezebb pillanataink, előfordultak hullámvölgyek is, azonban játszottunk olyan mérkőzést is, amely az előző napon nyújtott produkciónkhoz képest pozitív meglepetésként hatott. Összességében nem lehet panaszom a lányokra.”
– fogalmazott a tréner az Utánpótlássportnak.

A szakember elmondása szerint a rájátszás előtt elsősorban felszabadult játékot várt játékosaitól, de nem szerepelt deklarált célként a feljutás. De vajon időközben megjött-e az étvágy?

„Még mindig nem szeretnénk annyira előre tekinteni. A lehető legjobban akarunk szerepelni, és azért dolgozunk, hogy az NB I-es bajnoki cím összejöhessen, de a feljutás egy külön kérdés. Itt a klubvezetésünk kezébe kerülne a döntés, hogy vállaljuk-e vagy sem az élvonalbeli tagságot.”


az évek óta sikeres up-nevelés képezi a mostani sikerek alapját

A csapat egyik legjobb pontszerzőjét, Kökény Petrát az utolsó hétvége előtti esélyekről kérdeztük.

„Úgy érzem, hogy a TFSE elleni egyetlen vereségünk során is alakulhatott volna jobban a végjáték számunkra, ha kicsit kevesebbet hibázunk, ám összességében abszolút pozitívan értékelem az eddigi két fordulót. Szerencsére nekem is nagyon jól megy a játék, és csapat meghatározó embere tudok lenni – értékelt a 20 éves szélső ütő. – Két rendkívül kiélezett, öt szettes csatát vívtunk eddig a TFSE-vel, a másodikon azonban túl sokat rontottunk, így a végjátékot az ellenfél bírta jobban, és ők nyertek az ötödik játszmában. Ugyanakkor úgy érzem, hogy ha jobban koncentrálunk a két múlva esedékes utolsó tornán, és sikerül redukálnunk a ki nem kényszerített hibákat szerintem mi lehetünk a befutók a sorsdöntő meccsen.”A gödöllőiek felnőttcsapatában szereplő hét juniorkorú játékos az NB I mellett a korosztályos bajnokságban is remekel. A kék-fehérek U21-es együttese csoportgyőztesként bejutott az évad végi hatcsapatos országos döntőbe, és éremesélyesként várhatja a májusi második felében rendezendő finálét.
ADÓ 1 százalék!
TÁMOGATÓINKEGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK