BAJNOKCSAPAT
2021.04.17. 23:04A TFSE elleni sikerrel a Gödöllői RC jutott fel az Extraligába!


Női NB I döntő, 3. torna. 2. mérkőzés:
Gödöllői RC – TFSE 3:1 (–19, 20, 12, 21)

Gárdony, Velencei-tavi Vízi Sportiskola.
V: Ujházi Mónika, Szél Márta.

GRC: Kovács E. 6, Tóth-Bagi 2, Kökény P. 20, Ince 13, Misonova 14, Ratkai 14. Csere: Maurer, Faragó (liberók), Hajós, Sorompó, Bajnóczi. Vezetőedző: Szalay Attila. Másodedző: Wirnhardt Bence. Masszőr: Árpás Géza.
TFSE: Kriegel 7, Radomszki 11, Czakó 3, Halla G. 20, Villányi 3, Budaházy 7. Csere: Boller (liberó), Benedek, Kökény N. 1, Poór. Vezetőedző: Csépke Gábor.

Szalay Attila: – Köszönöm a lányoknak, az egész stábnak és a szurkolóknak ezt a sikert! Ennél nagyobb ajándékot nem is kaphattunk volna feleségemmel a házassági évfordulónkon a megismerkedésünk helyszínén. Gratulálok a TFSE csapatának is! Egész évben kiélezett, drámai küzdelmeket játszottunk egymással.
Csépke Gábor: – Gratulálok a Gödöllőnek! GRATULÁLOK A CSAPATOMNAK! Hihetetlen szezon van mögöttünk. Kisebb hullámvölgyekkel, de szépen játszottunk ma.


A Gödöllő szerezte meg az Extraligában való indulás jogát a 2021–2022-es idényben, miután a rájátszás nyolcadik mérkőzésén 3:1-re legyőzte a TFSE-t és visszavette az első helyet. Mivel a fővárosiaknak már nincs több meccsük, így az utolsó találkozótól függetlenül a Pest megyei csapat harcolta ki a feljutást.

Mintha a sors akarta volna így: a női NB I-es Liga kilenc találkozóból álló rájátszásában gyakorlatilag mégis egy mérkőzésen dőlt el az Extraligába jutás sorsa, hiszen két tornát, azaz hat meccset követően is hajszálra ugyanúgy állt a Gödöllő és a TFSE, s ebbe még az sem kavart bele nagyon, hogy az alapszakaszgyőztes, de az első két torna után pont nélkül álló MÁV Előre pénteken 3:2-re nyert a fővárosi csapat ellen. A képlet egyszerű volt: ha a gödöllőiek nyernek, akkor ők az elsők, ha a TF 3:0-ra, vagy 3:1-re, akkor ők (mindössze 3:2-es sikerük esetén lehetett volna még izgulni a vasárnapi MÁV Előre–Gödöllő meccsen).

A meccset a fővárosiak kezdték jobban, de a második játszmára rendezte a sorait a Gödöllő – amely a két csapat eddigi négy mérkőzéséből hármat is nyert (mind a négy 3:2-es eredménnyel zárult) – és egyenlített, a harmadik szettet pedig magabiztosan hozta. A negyedikben sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, elsősorban a TF vezetésével, de a hajrára elfáradtak (itt üthetett vissza az előző napi ötszettes meccs) és ezt kíméletlenül kihasználták a gödöllőiek, akik 3:1-es sikerükkel 2000 után ismét kiharcolták az Extraliga indulás jogát, amelytől 2018-ban búcsúztak a létszámcsökkentés következtében. Sikerük értékét növelik, hogy két légiósuk mellett elsősorban saját nevelésű, illetve fiatal, tehetséges hazai játékosokra építették a csapatukat, amely most kiharcolta a feljutást.


fotók: Muzslay Péter

TÁMOGATÓINKEGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK