Ezüst az új párral
2021.04.24. 19:04Ratkai Panni ezüstérmes a szabadtéri idénynyitó strandröplabda-versenyen!


Csepelen rendezték meg szombaton az első idei szabadtéri felnőtt ranglistapontszerző, B-kategóriás strandröplabda-versenyt. A Gödöllői RC szakosztályát a múlt hétvégén a teremcsapattal NB I Liga bajnoki címet szerző, még U20-as korosztályú RATKAI PANNI képviselte, aki a gödöllői nevelésű, jelenleg a Ball Sport Clubot erősítő CZENE ADRIENNEL lépett homokra, s első közös versenyükön mindjárt a döntőig meneteltek.


Pedig elég rögösen indult a nap, hiszen első meccsükön a Kaszás/Molnár duó ellen csak a döntő játszmában tudták kiharcolni a győzelmet, másik csoportellenfelük, a Dunai/Kajdi páros viszont a két szett alatt mindössze hét pontot szerzett ellenük. A nyolcaddöntőben a Schmidt/Takács, a négy közé jutásért pedig Chován/Szokol-Humay kettőst győzték le, egyaránt két viszonylag sima játszmában.

Nem így az elődöntőben, ahol a teremben ugyancsak a GRC-t erősítő, homokon viszont az SRSE-ben játszó Hajós Aliz és az U18-as korosztályos bajnok és Eb-kilencedik Gubik Hanna várt rájuk, akik a második kiemeltek voltak. Itt az első játszmában alaposan ráhúztak a lányok, hiszen 15 pont helyett végül 22 kellett Panniék sikeréhez, de a második játszmát már 15:10-re hozták.

A fináléban az U22-es bajnok és Eb-ötödik, felnőtt ob-bronzérmes Vasvári testvérek, voltak az ellenfeleik, ellenük is szépen helyt álltak, a második játszmában több ponttal is vezettek, de végül az összeszokottabb páros győzött, de az ezüstérem a lányoktól így is bravúros teljesítmény volt, míg a harmadik helyen Hajós Alizék zártak.
TÁMOGATÓINKEGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK