Gödöllői Röplabda Club

Gödöllői aranyérem a Mikulás Kupán

#általánoshír 2013.12.26

A TEVA-Gödöllői Röplabda Club idén is megrendezte hagyományos utánpótlás tornáját, az 1980-ban életre keltett Mikulás Kupát, amelynek ezúttal a Hajós Alfréd Általános Iskola és a Török Ignác Gimnázium adott otthont.

 

A népszerű serdülő korosztályos versenyre ezúttal tizennégy csapat nevezett, többek között olyan elismert utánpótlás műhelyek, mint a Vasas, a Békéscsaba, az Újpest, vagy a KRA, de a torna nemzetközi jellegét a szlovákiai Léva szereplése jelentette. Gödöllőt a serdülő és a gyermek csapat képviselte. Előbbi merészebb álmokat szövögetve, utóbbi pedig növelve rutinjának és tét meccseinek számát.

Szabados István főszervező négy csoportba sorsolta a résztvevőket, majd keresztjátékkal, végül az elődöntőkkel és helyosztókkal folytatódtak, illetve fejeződtek be a küzdelmek.

Serdülőink szinte végig nagyon szépen játszottak: először megnyerték csoportjukat, majd a Tatabánya ellen biztosították helyüket az elődöntőben, ahol az egyik legnagyobb esélyes, a Léva gárdája várt rájuk. A szlovák(iai) lányok ellen nagyon meg kellett küzdenie a gödöllői hölgykoszorúnak, de – bár a végén ránk ijesztett az ellenfél - kitartott az előny és várhattuk a Békéscsaba elleni döntőt. A viharsarkiak a nap folyamán egyetlen (pont a gödöllőiek által felülmúlt Léva ellen) vereséget szenvedtek, még a csoportmérkőzések során, így parázs küzdelemre volt kilátás: nagyon be is kezdett a Nagy Attila által vezetett Csaba, amely biztosan nyerte a nyerő felállását kereső hazaiakkal szemben az első szettet. A második is úgy indult, ahogy az első befejeződött, határozottan játszott a BRSE, leszakadni látszott a Gödöllő, amelyet ekkor Mester Adél pontjai és Maurer Katalin érett liberojátéka tartott életben. A játszma közepén azonban Szabados István feladót cserélt és ez a lépés igen jó húzásnak bizonyult, hiszen Hemmert Kyra érkezésével és feljavuló játékával nagyot fordult a játék. Igazán látványos és dinamikus röplabdát láthattak a nézők, akik kedélyeit leginkább a határozatlan és sok hibával vezető játékvezetői teljesítmény borzolta… A hazaiak feljavuló játéka és a játékvezetői ténykedés megzavarta a csabaiakat, így kiegyenlített a GRC, amely aztán hallatlan izgalmak közepette a kupagyőzelem sorsáról döntő harmadik játékot is megnyerte, így 1995(!) után újra a helyi klub nevét véshetik fel a szervezők a díszes serlegre.

A másik gödöllői társaság, a Horváth Kristóf által irányított gyermek csapat is küzdött derekasan, ám a Dunakanyar elleni döntetlent (két játszmáig tartottak a csoportmérkőzések) két vereség követte (Vasas, Szombathely), így a torna korosztályánál két-három évvel fiatalabb röplabdásokból álló egység a 13-14. helyért vívott helyosztót, amelyet ha nyögvenyelősen és az előző napi OGYB- küzdelmek után kissé fáradtan is, de behúzott a budapesti RUNKIL SE ellen.

A színvonalas torna tehát hazai elsőséggel zárult, de a siker ezúttal nem csak a játékosoké és az edzőé, hiszen mindenképpen szót kell ejteni a szervezésben és lebonyolításban szerepet vállaló szülőkről, barátokról és a többi korosztály játékosairól, akik nagy segítséget nyújtottak a viadal megrendezésében. Ezt ezúttal is köszönjük nekik!

A végeredmény:

1. TEVA-Gödöllői RC serdülő

2. Békéscsabai RSE

3. Léva

4. Újpesti TE

Különdíjasok: Godó Panni (BRSE), Maurer Katalin, Harangozó Laura, Harangozó Lili (GRC)

A TEVA-Gödöllői RC serdülő csapata: Hemmert Kyra, Koleszár Elza, Harangozó Lili, Molnár Zengő, Mester Adél, Bottlik Renáta, Kómár Nikolett, Harangozó Laura, Borbély Vivien, Maurer Katalin (sérült: Halla Petra, Streitmann Veronika, Simák Dominika).

Edző: Szabados István

A TEVA-Gödöllői RC gyermek csapata: Tóth Bagi Réka, Kiss Fanni, Zeller Kinga, Csengeri Gréta, Rózsahegyi Krisztina, Kovács Anita, Dóra Dominika, Rausch Blanka.

Edző: Horváth Kristóf