Gödöllői Röplabda Club

Győzelem nélkül a MEVZA kupában

#általánoshír 2014.02.08

Az idei kiírásban nem sok babér termett csapatunknak a MEVZA-kupában, hiszen az utolsó fordulóban se sikerült nyerni. Azonban nincs megállás, mivel még a magyar bajnokságban és a kupában is érdekeltek vagyunk.

 

Női röplabda közép-európai liga, 14 forduló:

TEVA-Gödöllői RC – Slavia EU Bratislava (szlovák): 0-3 (-21,-16,-25)

Gödöllő, egyetemi csarnok, 200 néző. vezette: Hepp Carole (holland), Kovacevic Slobodan

Játékidő: 152 perc

Gödöllő: SZAKMÁRY, HACKL, Csengeri, Kriegel Zs., SZÉLES, Lutter cserék: Lékó (liberó), Mester, Merkószki, Erdős, Antal. edző: Szalay Attila, Bajáriné Pesti Anikó. gyúró: Árpás Géza

A TEVA-Gödöllői RC együttese számára ez volt az utolsó esély, hogy kozmetikázzon nyeretlenségi mérlegén a Közép-európai Ligában. A feladat nem ígérkezett könnyűnek, de – kellő odafigyeléésel – teljesíthetetlennek sem a gyengébbiknek számító pozsonyi formáció ellen.

Szalay Attila, a gödöllőiek trénere – sérülések miatti kényszerűségből – annyiban megvariálta kezdőcsapatát, hogy liberóposzton Antal Anettnek (képen balra) szavazott bizalmat, az egyik négyesütő feladatainak megoldását pedig Mester Orsolyára (képen jobbra) bízta. Az eredmény alakulásának hullámvasútját a Slavia indította jobban (1-4), majd főként jó blokkjainak köszönhetően a hazaiak 8-6-ra fordítottak. Ezt követően ismét a vizitálók voltak sikeresebbek (9-12), és miután a folytatásban – a feladócsere ellenére – már nem tudott megújulni városunk formációja, a pozsonyiak végig vezetve nyerték meg az első etapot.

A második játszma úgy indult, hogy a hazai gárda igazolta azt a tételt, miszerint: az akarat önmagában nem elegendő az eredményességhez. Akadtak ugyan látványos és biztató momentumok a gödöllőiek játékában, de a jó megoldást rendre több rossz követte, és ezek, az idő előrehaladtával sorozatossá vált a megingások nem fértek bele a felszabadultan teljesítő Slavia ellen.

Sok jóval a harmadik szett nyitánya sem kecsegtetett a házigazdáknak (1-5), akik becsületére legyen mondva, nem adták fel, és 7-nél, majd 9-13-ról 15-nél egyenlítettek. Felzárkózásaikból azonban a lehetőségek elpackázása miatt nem tudtak olyan tőkét kovácsolni, amivel – pedig 25-24-nél labdájuk volt hozzá – szépíthettek volna, és legalább egy játszma bezsebelésével megörvendeztessék a kitartó lelkesedéssel értük szurkolók maroknyi csapatát.

A találkozó után összeült a gödöllői klub elnöksége. Úgy hírlik, a míting legfőbb oka, hogy Szalay Atiila jövőjéről tárgyaljanak a döntéshozók.

A TEVA-Gödöllői RC együttese 4 ponttal, 9-42-es szett- és 966-1.201-es pontaránnyal az utolsó, 8. helyen végzett a Közép-európai Liga 2013/2014-es évadjában.

fotó: Filler Krisztina

A cikket írta: Fedor Gábor