Gödöllői Röplabda Club

Győzelemmel mutatkoztunk be a hazai bajnokságban

#általánoshír 2013.02.14

Megkezdtük szereplésünket a magyar bajnokságban. És ha már megkezdtük, akkor meg is nyertük rögtön az elsőt az Újpest ellen.

 

Magyar Bajnokság, negyeddöntő 1. mérkőzés, Gödöllő, 150 néző.

TEVA-Gödöllői RC– UTE: 3-0 (16, 18, 22)

Vezették: Hóbor Béla, Éri Gergely

Gödöllő: Kriegel É., Molnár-Németh Zs., Kriegel Zs., Merkószki T., Hackl Sz., Széles. csere: Lékó (liberó), Csengeri P., Hackl . edző: Ludvig Zsolt, Szalay Attila

Újpest: Czakó , Kotlárik , Bleicher N. , Szűcs K. , Szombathelyi K. , Grózer A. csere: Hadnagy (libero), Ancsin K., Horváth A, Makray. edző: Nagyné Mátrai Veronika.

A nemzetközi megmérettetés után megkezdte magyar bajnoki szereplését a TEVA GRC. A hazaiak előnyére válhatott, hogy egy erősebb bajnokságban edződhettek. viszont nagyon rövid idő állt rendelkezésre a Mikasa után a Molten labdával való barátkozásra. Talán ennek is köszönhető, hogy a gödöllői lányok több nyitást is rontottak, míg a vendégek egyet sem az első pihenőig (8-7). Lassan beindult a Ludvig edző tanítványainál a pontgyártás. Először egy újpesti időkérés (14-12) majd a második technikai pihenő adott lehetőséget a vizitálóknak hogy rendezzék soraikat (16-14). Mindez nem zavarta meg a gödöllői lányokat, akik egyre magabiztosabban játszottak, így a vendégcsapat ismét időt kért (19-14). Ez is kevés volt ahhoz, hogy az UTE fordítson a játszma alakulásán a hazai csapat lelkes játékkal menetelt az első játszma győzelemig (25-16)

A második játszmában Merkószki Tünde helyett a sérülésből visszatérő Csengeri Petra lépett a pályára. Mindkét csapat a másik hibáiból élt a játszma elején, nem alakult ki jelentős különbség az első pihenőig (8-6). Egy kisebb előnyt buktak el a gödöllői lányok, a hazai csapat edzője időt kért (14-13), ami megtette hatását és csak a TEVA GRC oldalán növekedett a pontok száma a második pihenőig (16-13). Csengeri Petra kapott el egy remek nyitás sorozatot, több ász értékűt is szervált, ezzel jelentős előnyhöz juttatta a hazai csapatot (21-13). Innét már csak formaság volt a második játszma győzelem, amit egy pár pontig tartó hezitálás után Ludvig Zsolt tanítványai abszolváltak is (25-18).

A harmadik játszmát Hackl Szilvia helyett Háfra Dominika kezdhette. Főleg agresszív center játékának köszönhette az UTE gárdája, hogy a mérkőzés során először vezetéssel térhetett az első pihenőre (6-8). Két újpesti ásznyitás és egy kis szerencse máris jelentős előnyhöz juttatta a vendégeket, Ludvig Zsolt időt kért (6-11). Jót tett a mérkőzésnek és a nézők hangulatának is az Újpest vezetése. A nagyobb sebességbe kapcsolt Gödöllő eredményesen zárkózott fel, most Mátrai Veronika kért időt (10-12). Továbbra sem akarta elengedni a játszmát a hazai alakulat és a második pihenő alatt már a vendéglátók oldalán volt az előny (16-15). Remekelt a TEVA GRC ezekben a percekben és megérdemelten növelte tovább előnyét, a vendégcsapat edzője kikérte második idejét is (21-16). Elég volt egy kis megingás és a vendégek ász értékű szervái, ismét szükség volt hazai mester időkérésére (22-21) Szerencsére már csak kevés izgalom maradt a játszma végére és a gödöllői lányok örülhettek a biztos hazai győzelemnek (25-22).

Ludvig Zsolt: - Nagyon visszafogott teljesítményt nyújtott a csapat egésze, a folytatásban

remélem minden játékelemben javulni tudunk.

Nagyné Mátrai Veronika: - Nagyon hullámzó egyéni teljesítmények voltak, de leszünk ennél még jobbak is.

Röplabda NB I, rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzések:

Férfiak:

Dági KSE- Vegyész RC Kazincbarcika: 1-3 (-20, -20, 17, -22)

Dunaferr SE- Szolnoki Főiskola: 3-0 (20, 23, 18)

Kádár Kecskeméti Röplabda Club- MAFC-BME Mapei: 3-0 (20, 22, 22)

FINO Kaposvár- PTE-PEAC: 3-0 (14, 15, 17)

Nők:

2013.02.15., péntek 18 óra: Aluprof-TF- NRK-Nyíregyháza

2013.02.15., péntek 18 óra: Budapest Bank-Békéscsabai RSE- ALBRECHT MVSC MVSI

2013.02.15., péntek 18 óra: Vasas Óbuda- BSE