Gödöllői Röplabda Club

Kismini és szupermini hírek

#általánoshír 2013.12.01

Egy időben, de két helyszínen rendezett a Budapesti Röplabda Szövetség felkészülési tornát a tavaszi bajnoki sorozatra.

 

Egy időben, de két helyszínen rendezett a Budapesti Röplabda Szövetség felkészülési tornát a tavaszi bajnoki sorozatra.

A szupermini kategóriába tartozó legkisebbek (2003 és azután születettek) Batiziné Timkó Ildikó vezetésével Sashalmon, míg az egy évvel idősebb kisminik Horváth Kristóf irányításával Kispesten mérettetek meg.

Az egész napos verseny kétségkívül a kisebbeknek sikerült jobban, hiszen "B" csapatunk harmadik, míg "A" csapatunk a negyedik helyezett lett a kilenc csapatos mezőnyben. Nagy öröm ez kis röplabdás leányzóink számára, hiszen életük első érmeit (bronz) vehették át, ráadásul mindkét társaság egy-egy fényes kupával is gazdagodott! Az élen az érdi Delta RSE első és második gárdája zárt.

Sajnos a Kispest SE otthonában vendégeskedő kisminik nem szerepeltek ilyen jól, de sajnos az előzmények ismeretében nem is számítottunk sokkal többre. Betegségek sújtották a társaságot, ezért például két játékost a szuperminiktől kellett "kölcsön venni", hogy egyáltalán ki tudjunk állni az előzetesen benevezett két csapattal.

"A" csapatunkat egy tavaly óta játszó hármas (itt egyszerre hárman léphetnek pályára) alkotta, akik sajnos nagyon dekoncentráltan röplabdáztak egész nap és még a szerencse is elpártolt tőlük, hiszen egy körbeverés (Gödöllő-KRA-Lőrinc 2000 SE) áldozataként nem a harmadik, hanem a hetedik helyért játszottak a másik csoportban szintén negyedikként végző "B" csapatunkkal. Utóbbiakat -itt játszott a két szuperminink- viszont ennek ellenére dicséret illeti, hiszen egyik meccsen sem adták könnyen magukat, de végül nem jártak sikerrel, ahogy a helyosztón sem.

A két torna mindenképpen jól szolgálta a jövő heti KRA Mikulás Kupára a felkészülést, ahol mindkét korosztályban szeretnénk meglepetést okozni!

A csapatok:

Szupermini "A": Nagy Léna, Saáry Blanka, Brandhuber Emese, Ruff Patrícia.

Szupermini "B": Antal Anna, Háló Rebeka, Sógor Petra, Sorompó Kinga.

Kismini "A": Bautista Soldevila Réka, Pásztor Hanna, Székelyhidi Kata.

Kismini "B": Mohos Borbála, Stollár Szonja, Vecsey Fanni, Pesti Berta.

A cikket írta: Horváth Kristóf