Gödöllői Röplabda Club

Győzelem zárásként

#általánoshír 2022.05.08

Nagy küzdelmet követően, öt szettben győzött Szalay Attila együttese a TFSE otthonában.

 

Egy kérdés volt még nyitva a női röplabda NB I felsőházának zárófordulójában: mégpedig a második hely sorsa, hiszen az Extraligába való feljutást már korábban megszerezte a MÁV Előre-Bericap.

Ezt a TFSE és a Gödöllő mérkőzése volt hivatott eldönteni: ha a vendégek 3:0-ra győznek, ők a másodikak, 3:1-es sikerüknél a pontarány dönt, minden más esetben a fővárosiak zárnak a második helyen.

Az első szettet nagy csatában végül 27:25-re a TFSE nyerte, a másodikat és a harmadikat viszont a Gödöllő, és ha a harmadikban is ők győztek volna legalább 25:20-ra, akkor megszerzik a második helyet. Az eredmény ennyi is lett, azonban a hazaiak győztek ennyire, így bebiztosították a pozíciójukat, míg a vendégek a győzelemmel vigasztalódtak, miután búcsúzó csapatkapitányuk, a következő idénytől az Egyesült Államokban játszó 19 éves Ratkai Panna 35 pontjával végül azért behúzták az ötödik játszmát.

A másik mérkőzésen a rájátszásban eddig veretlen MÁV Előre kikapott a győzelem nélkül álló Budaörs otthonában, igaz, Nagy Fanni vezetőedző az U21-es döntőre készülő játékosoknak adott lehetőséget, akik vezettek is 2:0-ra, de aztán a hazaiak innen is fordítottak.

Az alsóházban eldőlt, hogy három év után búcsúzik az élvonaltól a DSZC-Eötvös DSE, míg az újonc Kispest SE osztályozót játszik az NB II döntőjének vesztesével, amely a BVSC-Zugló és a Veszprém Volley párharcából kerül ki. A győztes feljut az NB I-be.

 

Női röplabda NB, I felsőház:
TFSE–Gödöllői RC 2:3 (25, –19, –23, 20, 12)

Budapest, Győri út, 60 néző. V: Kiss Z., Árpás.
TFSE: Villányi 1, Nagy V. 14, Kökény N. 3, Poór 7, Budaházy 8, Halla G. 17. Csere: Boller, Hábetler (liberó), Radomszki 15, Smits Van Oyen, Benedek, Török, Czakó. Vezetőedző: Csépke Gábor.
GÖDÖLLŐ: Boros 8, Ratkai 35, Mikus 6, Sánchez Pérez 10, Császár 11, Kovács E. 13. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Sorompó, Bútor, Barta. Vezetőedző: Szalay Attila.
Edzői értékelés
Csépke Gábor:
 – Nagy küzdelem volt a mai is. Többször meggyengült a fogadásunk, így a támadásuk is. Többször kiengedtük a kezünkből az irányítást, de többször vissza is vettük. Az ötödik szettet sajnálom, de ha a szezont nézem, elégedett vagyok!
Szalay Attila:
 – Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és a mutatott játékhoz! Igaz, a második helyet nem sikerült elérnünk, de a körülményeinkhez képest ez méltó lezárása volt a szezonnak!

Budaörsi DSE–MÁV Előre-Bericap 3:2 (–20, –24, 23, 17, 3)
Budaörs, 63 néző. V: Bibók, Sík.
BDSE: Pisák L., Horváth P. 24, Hernády 3, Pisák F. 19, Vincze 11, Tátrai 6. Csere: Futsek, Ujvárosi (liberók), Darvas 5, Kiss Zs. 8, Jakab 1. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
MÁV ELŐRE: Sólyom 3, Sebestyén 20, Csabai 8, Kiss A. 23, Kiss L. 4, Szilágyi 1. Csere: Borostyán (liberó). Vezetőedző: Nagy Fanni.
Edzői értékelés
Nagy Fanni:
 – Az U21-es csapat játszott a meccsen. Nagyon szépen indultunk, de a végére elfáradtunk, és a nagyon jól mezőnyöző hazaiak megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

A végeredmény: 1. MÁV Előre-Bericap 17 pont, 2. TFSE 12, 3. Gödöllői RC 10, 4. Budaörsi DSE-Emericus 3