Gödöllői Röplabda Club

Kettős győzelemmel javított U20-as csapatunk

#utánpótláshír 2022.11.14

Az utolsó tornákat játszották le a Torma Ágnes U20-as bajnokság alapszakaszában.

 

A mieink az előző három tornát követően nem álltak túl jól, hiszen hat mérkőzésből mindössze egyet nyertek meg és 5 ponttal a 8. helyen álltak a 9 csapatos bajnokságban.

Azonban most, a budaörsi tornán csatlakozott először a kerethez Szerencsés Mimi és második alkalommal játszhatott Boros Réka, felnőtt csapatunk két oszlopos tagja. Wirnhardt Oszkár vezetőedző és segítője, Tompa Brigitta így egészen más szerkezetben tudta pályára küldeni a csapatot: a júniusi junior döntőn is látott kétfeladós felállásban Boros és Bútor Anna váltogatta egymást az irányító és az átló poszton, ráadásul Máthé-Barabássy Kata így az eredeti posztján, centerként tudott játszani.

Ők, valamint Kardos Boglárka, Lukács Berta és Vas Vanda, illetve a cserék, Gyebnár Fanni, Laczkó Barbara, Nagy Zorka és Pásztor Kata pedig mindkét mai mérkőzésüket megnyerték a kissé tartalékos Vasas, illetve a házigazda Budaörsi DSE-Emericus ellen, ráadásul mindkettőt 3:0-ra. Igazából csak a budaörsiek elleni harmadik játszmában kellett izgulni a végén, de aztán 29:27-re ezt is hozta a csapat. Ezzel pedig egészen a hatodik helyig jöttek előre, ami egyrészt azt jelenti, hogy nem kell osztályozót játszaniuk a középszakaszban maradásért, másrészt még egy bónuszpontot is kapnak a folytatásban.

Torma Ágnes leány U20-as bajnokság, alapszakasz, 4. forduló (Budaörs):

Gödöllői RC – Vasas SC 3:0 (20, 20, 18)

Gödöllői RC – BDSE-Emericus 3:0 (20, 21, 27)

GRC: Bútor, Lukács, Vas, Boros, Máthé-Barabássy, Kardos. Csere: Szerencsés, Nagy Z. (liberók), Gyebnár, Laczkó, Pásztor K. Vezetőedző: Wirnhardt Oszkár.