Gödöllői Röplabda Club

Újabb utánpótlás döntő következik

#utánpótláshír 2022.05.11

A hétvégi fantasztikus mini bronzsiker után most a serdülő csapatainkért szoríthatunk.

 

 

Már csak két nap, és megkezdődik a Szalayné Sebők Éva (U17) OSB I. osztály hatos döntője, amire a Gödöllői RC is kvalifikálta magát. A hétvége előtt a csapat egyik négyesütőjét, Gyebnár Fannit kérdeztük - akit az év közben sérülés is hátráltatott -, hogy milyen célokkal utazik le Békéscsabára.

Én személy szerint, mivel nekem a szezon eleje elég nehezen indult, aztán egy sérülés is következett, szeretném végre megmutatni, hogy mire is vagyok képes. Szeretnénk a legjobb teljesítmenyünket nyújtani csapatszinten, mert úgy érzem az érem is összejöhet, ha fejben ott vagyunk. Eléggé összeszokott a társulat és jó a közösségünk is, már nagyon várjuk, hogy nekikezdjünk ennek a három napnak és reméljük a legjobbakat.”

Wirnhardt Oszkár vezetőedzőt kérdeztük az indulás előtt:

„Országos döntőre készülünk a lányokkal. Azt szeretnénk a döntőtől, hogy azt amit egész évben gyakoroltuk, tudjuk ott játszani felszabadultan és jókedvvel. Mindent megteszünk, hogy a legjobb eredményt érjük el, de ezt megnehezíti, hogy feladónk Bútor Anna érettségizik és csak a péntek esti mérkőzésre fog odaérni, Máthé-Barabássy Kata vasárnap kisebb sérülést szedett össze, de remélem ettől függetlenül teljes értékű játékot tud majd nyújtani. A szép játék a fontos, a harcosság és csapatszellem.”

GRC: Bosch Emma, Bútor Anna, Cziráki Luca, Fejes Dorottya, Gyebnár Fanni, Lukács Berta, Máthé-Barabássy Kata, Mikus Nina, Nagy Zorka, Pásztor Kata, Vas Vanda.

Vezetőedző: Wirnhardt Oszkár

Másodedző: Baliné Tompa Brigitta

 

Másodosztályban is döntőbe került a Gödöllő. A négy csapat részvételével megrendezésre kerülő vasárnapi fináléba - aminek házigazdája Jászberény - a GRC mellett a BRSE-Kék, a JRK és a DVTK jutott be.

Baliné Tompa Brigitta vezetőedző a következőket nyilatkozta a hétvégi torna előtt:

„Már önmagában ez is szép eredmény, hogy 1-4. helyèrt játszhat a csapat. Igyekszem a továbbra is legjobb tudásom szerint felkészíteni a lányokat a mérkőzésekre. Akárhogy is végződik én már most is nagyon büszke vagyok a csapatra. Az egész szezonban keményen dolgoztak, hogy idáig eljussanak. Ha ez a mentalitás megmarad náluk, akkor sok örömet fog még okozni nekik a röplabda. Várjuk a lelkes szurkolókat.”

GRC: Bartha Gitta, Berki Dorina, Eged Karolina, László Fruzsina, Lovász Nóra, Strébl Noémi, Szabó Regina, Szatlóczki Márta, Szatmári Csenge, Telek Nóra, Tímár Míra, Tóth Roxána, Vas Virág.

Vezetőedző: Baliné Tompa Brigitta